Αναρτήθηκε στις 12/05/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Ταρτάκια σοκολάτας χωρίς ψήσιμο
Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους, για ένα πάντα ευπρόσδεκτο αγαπημένο γλύκισμα. Λαχταριστά Ταρτάκια με 2 σοκολάτες και μπισκοτένια βάση, χωρίς ψήσιμο.
Υλικά συνταγής
- Για τις βάσεις:
- 200 γρ. μπισκότα digestive
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. μέλι
- Για τη γέμιση:
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 καψουλίτσα βανίλιας
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- κακάο σκόνη και τριμμένη κουβερτούρα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Για τις βάσεις: Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι. Προσθέτετε το βούτυρο και το μέλι σε κατσαρολάκι και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτετε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν. Πιέστε τη ζύμη μπισκότου σε 6 φορμάκια για ταρτάκια των 10 εκ. στη βάση και τα τοιχώματα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Για τη γέμιση: Λιώνετε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρας και τη γάλακτος μαζί. Αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθέτετε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
- Σε μπολ χτυπάτε με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και στη συνέχεια το προσθέτετε στο μείγμα σοκολάτας και τα ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ [όχι με το μίξερ] μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Τοποθετείτε ισομερώς, με κουτάλι ή με κορνέ, το μείγμα σοκολάτας πάνω στις βάσεις με το μπισκότο και τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν.
- Πριν σερβίρετε γαρνίρετε με επιπλέον σαντιγί και πασπαλίστε με τριμμένη κουβερτούρα και σκόνη κακάο. Συνοδεύετε με σιρόπι σοκολάτας και με φρέσκα φρούτα όπως φράουλες κ.λ.π.
12/05/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Ταρτάκια σοκολάτας χωρίς ψήσιμο