Σοκολατάκια με αμύγδαλο με 3 υλικά σε 3 κινήσεις

Σοκολατάκια με αμύγδαλο με 3 υλικά σε 3 κινήσεις

Σοκολάτα. Η τροφή των θεών. Μαύρη σοκολάτα. Η βασίλισσα της σοκολάτας! Η καταλληλότερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε! Κατέχει την πρωτιά όσο αφορά την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και περιέχει λιγότερες θερμίδες από την άσπρη και τη σοκολάτα γάλακτος. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει ένα μεγάλο αριθμό αντιοξειδωτικών ουσιών (περίπου 8 φορές τον αριθμό που βρέθηκε σε φράουλες). Μια απλή

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. μαύρη κουβερτούρα bitter (ή ημίγλυκη)
  • 1/2 κιλό καθαρισμένα αμύγδαλα
  • 5 κοφτές κουταλιές σούπας βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψί στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις  καβουρδιστούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν και ή τα αφήνουμε ολόκληρα ή τα θρυμματίζουμε όσο μεγάλα ή μικρά θέλουμε.
  2. Σε μπολ με τη διαδικασία  μπεν μαρί τοποθετούμε τη κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα, φροντίζοντας το νερό που θα πρέπει να σιγοβράζει να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα. 
  3. Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί και ρίχνουμε λίγα λίγα τα αμύγδαλα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύοντας μέχρι να σκεπαστούν τα αμύγδαλα παντού με τη σοκολάτα.
  4. Σε ένα ταψί στρωμμένο με λαδόκολα τοποθετούμε ή «μπουκιές» μείγματος με ένα κουτάλι της σούπας ώστε να γίνουν μεμονωμένα μικρά σοκολατάκια χωρίς ιδιαίτερο σχήμα ή  απλώνουμε τα μείγμα σαν χυλό πάχους επιλογής μας (ανάλογα με το ταψί). Ισιώνουμε την επιφάνεια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Στη περίπτωση που το απλώσουμε σαν χυλό, μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί ελαφρώς, με ειδικά κουπ πατ τα κόβετε σε σχήματα όπως καρδούλες ή αστέρια κ.λ.π.
  5. Σημείωση: Μην το αφήσετε το “χυλό”  να παγώσει τελείως και σκληρίνει πολύ, γιατί μετά δεν θα κόβονται εύκολα σχήματα με κουπ πατ.

cherry-almond-bark-hearts



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατάκια με αμύγδαλο με 3 υλικά σε 3 κινήσεις