Σνιτσελάκια κοτόπουλου με σως “Μπεαρνέζ”

Σνιτσελάκια κοτόπουλου με σως “Μπεαρνέζ”

Απλό, γρήγορο και πολύ εύκολο φαγητό. Μια συνταγή για σνιτσελάκια κοτόπουλου γαρνιρισμένο με σως “Μπεαρνέζ”. Ένα φαγητό για όλη την οικογένεια για γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • αλάτι – πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 3/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα Μπεαρνέζ:
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 4 κ.σ. ζεστό νερό
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. εστραγκόν ξερό
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε και κόβετε σε φέτες μήκους 4 εκ. και πάχους 2 εκ. περίπου το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνετε.
  2. Σε τρία βαθιά πιάτα βάζετε διαδοχικά το αλεύρι, τα αβγά [και τα χτυπάτε καλά] και τη τριμμένη φρυγανιά. Παίρνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου τα περνάτε πρώτα από το αλεύρι μετά από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά. Φροντίστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές και με τα τρία υλικά του παναρίσματος.
  3. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου. Τα σωτάρετε 3′ από κάθε πλευρά, σκεπάζετε το τηγάνι για άλλα 5′ συνεχίζοντας το ψήσιμο. Ξεσκεπάζετε ελέγχετε ένα κομμάτι και αν δεν είναι ροζ στο κέντρο τα φιλετάκια είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.[Προσοχή μη τα παραψήσετε].
  4. Για τη σάλτσα Μπεαρνέζ: Σε μπεν μαρί ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, το βούτυρο, το νερό και ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε τα κροκάδια χωριστά και τα ρίχνουμε τμηματικά στη κατσαρόλα και ανακατεύοντας δυνατά με τον αυγογδάρτη συνεχώς μέχρι να πήξει και γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε το λεμόνι, το ξύδι, το μαϊντανό και το εστραγκόν και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σνιτσελάκια κοτόπουλου με σως “Μπεαρνέζ”

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.