Σνίτσελ κοτόπουλο με μουστάρδα και πάπρικα

Σνίτσελ κοτόπουλο με μουστάρδα και πάπρικα

Πεντανόστιμο σνίτσελ κοτόπουλου με μουστάρδα και πάπρικα. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της συνταγή της Ν. Ισμυρνόγλου, για ένα ελαφρύ φαγητό με εξαιρετική γεύση που θα αγαπήσουν οι μεγάλοι και θα λατρέψουν τα παιδιά. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κ.γ. τζίντζερ ξερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα πικάντικη 
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου οριζοντίως στη μέση, σε 2 κομμάτια το καθένα, και τα χτυπάτε καλά με τον μπάτη ή με βαρύ γουδοχέρι, για να πλατύνουν και να λεπτύνουν. Τα αλατοπιπερώνετε και από τις 2 πλευρές τους.
  2. Σε βαθύ πιάτο χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα. Σε άλλο πιάτο ανακατεύετε το αλεύρι, λίγο αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και σε τρίτο πιάτο βάζετε την τριμμένη φρυγανιά.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βουτάτε κάθε φιλέτο με τη σειρά στο πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά.
  4. Τα τηγανίζετε στο ζεστό ελαιόλαδο για 3-4 λ από κάθε πλευρά και μετά τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε με σπιτική μαγιονέζα, με τις τέλειες τραγανές πατάτες (συνταγή εδώ) ή πατατοσαλάτα. Καλή σας απόλαυση.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σνίτσελ κοτόπουλο με μουστάρδα και πάπρικα