Σνίτσελ κοτόπουλου με σαλάτα κόλσλοου (coleslaw)

Σνίτσελ κοτόπουλου με σαλάτα κόλσλοου (coleslaw)

Υπέροχα, αφράτα, πικάντικα και μυρωδάτα σνίτσελ κοτόπουλου με τέλεια λαχανοσαλάτα κόλσλοου (coleslaw). Μια εύκολη συνταγή (του Matt Preston από εδώ) για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο πιάτο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. 

Υλικά συνταγής

  • Για τα σνίτσελ κοτόπουλου:
  • 2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλο, κομμένα το κάθε ένα στη μέση οριζόντια, σε 2 λεπτά φιλέτα
  • αλάτι πιπέρι
  • 160 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 φλ. τσαγιού (40 γρ.) ψιλο-τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 μικρού λεμονιού το ξύσμα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού (125ml) γάλα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • Για τη λαχανοσαλάτα κόλσλοου:
  • 1/4 μέτριο λάχανο ψιλο-κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες 
  • 1/4 ματσάκι, μόνο τα φύλλα, φρέσκο μαϊντανό, ψοκοκομμένο
  • 220 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
  • 1/4 φλ. τσαγιού (35 γρ.) Κορινθιακή Σταφίδα
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα σνίτσελ κοτόπουλου: Κόβετε τα στήθη κοτόπουλου οριζόντια στη μέση για να έχετε 4 φιλέτα. Τοποθετείτε τα φιλέτα ανάμεσα σε 2 κομμάτια πλαστικής μεμβράνης και τα χτυπάτε με το ειδικό εργαλείο ή βαρύ σκεύος για να λεπτύνουν και πλατύνουν. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και από τις 2 πλευρές.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά τη τριμμένη φρυγανιά, τη παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό. Σε άλλο μπολ χτυπήστε ελαφρώς το αυγό με το γάλα. Πασπαλίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές με αλεύρι, τα βουτάτε πρώτα στο μείγμα αυγού-γάλακτος να καλυφθούν καλά και τέλος τα βουτάτε στο μείγμα τριμμένης φρυγανιάς φροντίζοντας να καλυφθούν τελείως και από τις 2 πλευρές. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λ. 
  3. Για τη λαχανοσαλάτα κόλσλοου: Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σαλάτα κόλσλοου. Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά, τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το ξύδι το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε, προαιρετικά, τη μουστάρδα και τη μαγιονέζα και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν καλά όλα τα λαχανικά. Την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 20-30 λ για να ενσωματωθούν οι γεύσεις και μαλακώσουν τα λαχανικά.  
  4. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε λάδι σε ύψος 2 εκ. και το μόλις ζεσταθεί τηγανίζετε τα σνίτσελ για 4-5 λ από κάθε πλευρά. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να “στραγγίξουν” το πολύ λάδι. Σερβίρετε τα σνίτσελ κοτόπουλου με τη σαλάτα κόλσλοου πασπαλισμένη με τις σταφίδες και φέτες λεμονιού. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σνίτσελ κοτόπουλου με σαλάτα κόλσλοου (coleslaw)

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.