Σνίτσελ κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα στο φούρνο

Σνίτσελ κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα στο φούρνο

Υπέροχο, μυρωδάτο σνίτσελ κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας-βασιλικού, “λουσμένο” με λιωμένη
 παρμεζάνα και μοτσαρέλα. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • Για το σνίτσελ κοτόπουλου:
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 αυγό χτυπημένο σε 1 κ.σ. γάλα
  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση οριζόντια
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας βασιλικού:
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • αλάτι πιπέρι, 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 600 ml τοματοχυμός ελαφρώς συμπηκνωμένος
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος 
  • Για την επικάλυψη τυριών:
  • 140 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε 4 φέτες
  • 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα μυρωδάτα σνίτσελ κοτόπουλου: Σε ένα βαθύ πιάτο βάζετε το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη ή θυμάρι, το σκόρδο,τη  τριμμένη φρυγανιά και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά και οι γεύσεις. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο βάζετε το αυγό και το χτυπάτε με το γάλα και σε τρίτο ρηχό πιάτο βάζετε το αλεύρι. 
  2. Κόβετε τα 2 στήθη κοτόπουλου οριζόντια στη μέση, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα περνάτε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος από τη τριμμένη φρυγανιά. Φροντίστε σε κάθε στάδιο να καλυφθούν καλά από τα υλικά και από τις δύο πλευρές.
  3. Ζεσταίνετε 6 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και σιγοτηγανίζετε το κοτόπουλο για 4-5 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο. 
  4. Για τη σάλτσα ντομάτας, βασιλικού: Ζεσταίνετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λ περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατέψτε για 1 ακόμα λ. Αλατοπιπερώνετε ρίχνετε το ντοματοχυμό, το βασιλικό και τη ζάχαρη, 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  5. Για την επικάλυψη τυριών και για το ψήσιμο:Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το γκρίλ, σε μέτρια θερμοκρασία. Στρώνετε σε πυρίμαχο σκεύος τη μισή σάλτσα ντομάτας και από πάνω βάζετε τα 4 κομμάτια σνίτσελ κοτόπουλου. Με ένα κουτάλι μοιράζετε ισομερώς την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας πάνω στα 4 σνίτσελ. Ισομερώς μοιράζετε στα 4 σνίτσελ, πάνω από τη σάλτσα, τη τριμμένη παρμεζάνα και τέλος τις 4 φέτες μοτσαρέλας. 
  6. Ψήνετε στο προθερμασμένο γκρίλ για 5-7 λ μέχρι να λιώσει και ροδίσει το τυρί. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε 2-3 λ να σταθεί, πασπαλίζετε με λίγα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε. Συνοδέψτε το με πιλάφι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σνίτσελ κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.