Σνίτσελ κοτόπουλου με κρούστα pretzels και σάλτσα μουστάρδας τυριού

Σνίτσελ κοτόπουλου με κρούστα pretzels και σάλτσα μουστάρδας τυριού

Σνίτσελ κοτόπουλου με τραγανή κρούστα pretzel, σερβιρισμένα με σάλτσα μουστάρδας και τυριού τσένταρ. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα αγαπημένο φαγητό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει μα την ιδιαίτερη γεύση του Pretzel και την υπέροχη σως.

Υλικά συνταγής

  • 2 μονά φιλέτα στήθη κοτόπουλο 
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη κρούστα/πανάρισμα κοτόπουλου:
  • 180 γρ. τραγανά αλατισμένα σνακς pretzels (πρετζελς)
  • 2 αυγά
  • ελαιόλαδο 
  • Για τη σος μουστάρδας τυριού:
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • φρέσκα φύλλα μαϊντανού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Με ένα κοφτερό κόβετε τα 2 μονά στήθη, οριζόντια στη μέση ώστε να έχετε 4 κομμάτια. Τα βάζετε ανάμεσα σε πλαστική μεμβράνη και τα χτυπάτε με το ειδικό “σφυρί” για κρέατα ή με το πάτο ενός κατσαρολιού για να λεπτύνουν. Τα αλατοπιπερώνετε και από τις 2 πλευρές. 
  2. Για τη κρούστα/πανάρισμα κοτόπουλου: Βάζετε τα τραγανά πρέτζελς σε ένα μούλτι και τα πολτοποιείτε σχεδόν σε ψίχουλα. Μεταφέρετε τα ψίχουλα σε ένα μεγάλο πιάτο. Σε άλλο πιάτο χτυπάτε τα αυγά. 
  3. Ζεσταίνετε 1/4 φλ. ελαιόλαδο σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι. Βουτάτε το κάθε ένα από τα στήθη πρώτα στα ψίχουλα pretzels, στη στα αυγά και μετά πάλι στα ψίχουλα pretzels, φροντίζοντας σε κάθε στάδιο να καλύπτονται καλά και από τις 2 πλευρές. 
  4. Τηγανίζετε τα στήθη στο ζεστό ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία, για 3-4 λ από τη κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα, χωρίς να παραψηθεί και χάσει τους χυμούς του. 
  5. Για τη σος μουστάρδας τυριού: Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με σύρμα για 1 λ. Προσθέτετε το γάλα και τη μουστάρδα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. 
  6. Ρίχνετε και το τριμμένο τυρί, λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως το τυρί. Σερβίρετε ζεστά τα σνίτσελ κοτόπουλου με τη τραγανή πικάντικη κρούστα, περιχυμένα με τη σάλτσα μουστάρδας τυριού, πασπαλισμένα με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σνίτσελ κοτόπουλου με κρούστα pretzels και σάλτσα μουστάρδας τυριού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.