Αναρτήθηκε στις 03/04/2014 σε Ορεκτικά - Μεζέδες, Συνταγές
Σκορδόψωμο
Ένα γρήγορο σκορδόψωμο για φανατικούς σκορδοφάγους. Ένα καταπληκτικό, πικάντικο, αρωματικό, πολύ εύκολο και γρήγορο ψωμί. Χρησιμοποιήστε το σαν συνοδευτικό ή να το φρυγανίσετε και να φτιάξετε τέλεια κρουτόν για σούπες και σαλάτες!…
Υλικά συνταγής
- ι φρατζόλα ψωμί κομμένη σε φέτες (αν έχετε μπαγιάτικη ακόμα καλύτερη)
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό
- 5-6 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Παίρνουμε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς προσθέτουμε όλα τα υλικά (ελαιόλαδο, μαϊντανό, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι) το κλείνουμε σφιχτά και ανακατεύουμε δυνατά ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Στρώνουμε τις φέτες ψωμιού σε ταψί και απλώνουμε το μείγμα πάνω στο ψωμί και από τις 2 πλευρές.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 5-8 λ μέχρι να πάρουν χρώμα.
03/04/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σκορδόψωμο