Σκορδάτα μπομπάκια με τυρί (Video)

Σκορδάτα μπομπάκια με τυρί (Video)

Μια εύκολη συνταγή για Σκορδάτα μπομπάκια με τυρί. Απολαύστε τα ζεστά με λιωμένη μοτσαρέλα σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό με το φαγητό σας.

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. (1 κ.σ.) ζάχαρη
  • 1½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 70 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 200 ml κρύο βουτυρόγαλα [*]
  • Για τη γέμιση:
  • 140 γρ. μοτσαρέλα
  • Για το άλειμμα:
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου σας. Το αφήνετε στην άκρη.
  2. Για τη ζύμη: Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέϊκιν πάουντερ και τη σκόνη σκόρδου. Προσθέτετε τους κύβους βουτύρου και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι πιέζετε το βούτυρο στο μείγμα αλευριού μέχρι να το χοντρο-διαλύσετε αφήνοντας “γρομπαλάκια” σε μέγεθος μπιζελιού.
  3. Προσθέτετε το βουτυρόγαλα και ζυμώστε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 10 λ.
  4. Κόβετε τη μοτσαρέλα σε 18 κομμάτια. Πασπαλίζετε το πάγκο εργασίας σας με αλεύρι  και ανοίγετε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο “φύλλο” διαστάσεων 30×40 εκ. περίπου. Κόβετε το “φύλλο” σε 18 τεμάχια.
  5. Τοποθετήστε ένα κομμάτι τυρί στη μέση του κάθε κομματιού ζύμης και τυλίγετε τη ζύμη γύρω από το τυρί φροντίζοντας οι άκρες είναι καλά σφραγισμένες για να μη χυθεί το τυρί. Τις ρολάρετε στα χέρια σας για να σχηματιστούν “μπαλάκια” τα οποία τοποθετείτε στο ταψί με τη λαδόκολα. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  6. Για το άλειμμα: Ενώ ψήνονται τα μπομπάκια, προετοιμάζετε το μείγμα βουτύρου-σκόρδου. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι, προσθέτετε το σκόρδο, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλάτι και τα σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 1 λ. Το αφαιρέστε από τη φωτιά. Μόλις βγάλετε τα μπομπάκια από το φούρνο, τα βουρτσίζετε στη κορυφή τους  καυτά  με μείγμα βουτύρου. Τα σερβίρετε ζεστά.

Δείτε πιο κάτω video με την εκτέλεση της συνταγής

  1. Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέϊκιν πάουντερ και τη σκόνη σκόρδου. Προσθέτετε τους κύβους βουτύρου και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι πιέζετε το βούτυρο στο μείγμα αλευριού μέχρι να το χοντρο-διαλύσετε αφήνοντας “γρομπαλάκια” σε μέγεθος όχι μεγαλύτερο από μπιζελιού.
  2. cheese_bombs_step1cheese_bombs_step2cheese_bombs_step3cheese_bombs_step4
  3. Προσθέτετε το βουτυρόγαλα και ζυμώστε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 10 λ.
    cheese_bombs_step5cheese_bombs_step6
  4. Εν τω μεταξύ, κόψτε τη μοτσαρέλα σε 18 κομμάτια.
  5. Πασπαλίζετε το πάγκο εργασίας σας με αλεύρι  και ανοίγετε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο “φύλλο” διαστάσεων 30×40 εκ. περίπου. Κόβετε το “φύλλο” σε 18 τεμάχια.
    cheese_bombs_step7cheese_bombs_step8
  6. Τοποθετήστε ένα κομμάτι τυρί στη μέση του κάθε κομματιού ζύμης και τυλίγετε τη ζύμη γύρω από το τυρί φροντίζοντας οι άκρες είναι καλά σφραγισμένες για να μη χυθεί το τυρί. Τις ρολάρετε στα χέρια σας για να σχηματιστούν “μπαλάκια” τα οποία τοποθετείτε στο ταψί με τη λαδόκολα.
    cheese_bombs_step9cheese_bombs_step10
  7. Ψήστε τα για περίπου 15-18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
    cheese_bombs_step11cheese_bombs_step12cheese_bombs_step13cheese_bombs_step14
  8. Ενώ ψήνονται τα μπομπάκια, προετοιμάζετε το μείγμα βουτύρου-σκόρδου. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι, προσθέτετε το σκόρδο, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλάτι και τα σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 1 λ. Το αφαιρέστε από τη φωτιά. Μόλις βγάλετε τα μπομπάκια από το φούρνο, τα βουρτσίζετε στη κορυφή τους  καυτά  με μείγμα βουτύρου. Τα σερβίρετε ζεστά.

[*] Βουτυρόγαλα ή ξινόγαλα θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ. Μπορείτε όμως να φτιάξετε εύκολα και το δικό σας ξινόγαλα ως εξής: Βάζετε σε ένα μπολ 200 ml  γάλα και προσθέστε 2 κ.σ. μηλόξιδο κατά προτίμηση, ή λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 8-10 λ. Θα δείτε το βουτυρόγαλα να έχει πήξει. Αν όχι προσθέστε λίγο ακόμα ξύδι ή λεμόνι και αφήστε το να πήξει.

Δείτε σε video την εκτέλεση της συνταγής βήμα- βήμα 

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σκορδάτα μπομπάκια με τυρί (Video)