Σκοπελίτικες ατομικές τυρόπιτες με σπιτική ζύμη

Σκοπελίτικες ατομικές τυρόπιτες με σπιτική ζύμη

Μια εύκολη συνταγή για Ατομικές Σκοπελίτικες τυρόπιτες με σπιτική ζύμη. Πεντανόστιμες τυρόπιτες για πρωϊνό, για ορεκτικό αλλά και συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • Για το φύλλο:
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 130-150 γρ. νερό
  • γάλα και σουσάμι [προαιρετικά] για πασπάλισμα
  • Για τη γέμιση:
  • 700 γρ. διάφορα τυριά [φέτα, γραβιέρα] τριμμένα
  • αρωματικά δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το φύλλο: Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και τα ζυμώνουμε με το γάντζο μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να είναι εύπλαστη και μαλακή. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά και βάζουμε σε ένα μπολ τα τυριά, τα αρωματικά, το πιπέρι. Ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο  και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. 
  4. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη τη χωρίζουμε σε 4-5 ίσα κομμάτια. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 20 εκ. Αλείφουμε τις άκρες του φύλλου με βούτυρο ή με λίγο νερό και βάζουμε ένα μέρος της γέμισης στο κάτω μέρος του. Έπειτα τυλίγουμε σε ρολό και σχηματίζουμε ένα σαλιγκάρι (σπείρα) και βάζουμε την άκρη του σαλιγκαριού από κάτω έτσι ώστε να μη ξεκολλήσει. 
  5. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί διαμέτρου 33 εκ. αφού το έχουμε λαδώσει ή έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα άλλα ζυμάρια. Με το πινέλο αλείφουμε το γάλα πάνω από την πίτα μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι (προαιρετικά). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

skopelos-cheese-pie

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σκοπελίτικες ατομικές τυρόπιτες με σπιτική ζύμη

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.