Σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού χωρίς γλουτένη

Σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού χωρίς γλουτένη

Υπέροχο σιροπιαστό, μυρωδάτο κέικ πορτοκαλιού με αμύγδαλο χωρίς γλουτένη. Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο κέικ, για όλες τις περιστάσεις, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας. 

Υλικά συνταγής

  • 2 πορτοκάλια 
  • 4 αυγά
  • 315 γρ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική 
  • 300 γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψυχα + 1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο
  • Για το σιρόπι:
  • 1 μεγάλου πορτοκαλιού το ξύσμα και χυμό του
  • 100 γρ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 60 ml νερό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού (σε όλα τα σούπερ μάρκετ) 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενο πάτο, με διάσταση βάσης 20 εκ. το λαδώνετε και στρώνετε τη βάση του με χαρτί ψησίματος. Πολτοποιείτε στο multi τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε σκόνη.
  2. Τοποθετείτε τα πορτοκάλια σε μεγάλη κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με κρύο νερό, τα βράζετε σε δυνατή φωτιά για 15 λ από την ώρα βρασμού και τα στραγγίζετε. Τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα, τα ξανασκεπάζετε με κρύο νερό και τα βράζετε πάλι για 15 λ από την ώρα βρασμού. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για άλλη μια φορά (3 φορές σύνολο) για να ξεπικρίσουν και μαλακώσουν καλά τα πορτοκάλια. 
  3. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και τα κόβετε σε κομμάτια. Μόλις μισοκρυώσουν αφαιρείτε τα κουκούτσια και μετά τα πολτοποιείτε μαζί με τη φλούδα τους σε μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν καλά σαν πουρές. 
  4. Τοποθετείτε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, τη θρυμματισμένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα, το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα και το κάρδαμο. Ανακατεύετε το μείγμα με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο στους 160 βαθμούς φούρνο για 1:10 -1:15 ώρα περίπου ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ βγει καθαρό. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσει εντελώς. 
  6. Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρολίτσα τοποθετείτε το χυμό πορτοκαλιού, το νερό και τη ζάχαρη και τα σιγοβράζετε, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 5 λ ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα και το εκχύλισμα πορτοκαλιού, ανακατεύετε και μόλις χλιαρύνει περιχύνετε το κέικ. Το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε. Συνοδεύστε το με τυρί μασκαρπόνε για ένα απίστευτο γευστικό αποτέλεσμα. 

11k

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού χωρίς γλουτένη

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα