Σιροπιαστό κέϊκ μανταρινιού

Σιροπιαστό κέϊκ μανταρινιού

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο αφράτο κέϊκ. Ένα μυρωδάτο σιροπιαστό με μανταρίνι Κέϊκ για να το απολαύσετε όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέϊκ:
  • 1 πακέτο [500 γρ.] αλεύρι που φουσκώνει μόνο του [φαρινάπ κόκκινη]
  • 1 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 κ.γ. baking powder
  • Ξύσμα από 2 μανταρίνια
  • Για το σιρόπι:
  • 1 ποτήρι χυμό από μανταρίνια
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 μανταρίνια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέϊκ: Ετοιμάζουμε το κέικ βάζοντας όλα τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται σε ένα μεγάλο μπολ. Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ  να ομοιογενοποιηθούν και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και ελαφρώς αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
  2. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 -50 λεπτά περίπου . Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  3. Για το σιρόπι: Βάζουμε σε κατσαρόλα το χυμό από τα μανταρίνια, το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα μανταρινιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Χωρίς να βγάλουμε το κέϊκ από τη φόρμα, το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα ή ξυλάκι για σουβλάκια, σε αρκετά σημεία και το περιχύνουμε με το σιρόπι το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό. Περιμένουμε 40-50 λεπτά να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σιροπιαστό κέϊκ μανταρινιού

 

Ένα Σχόλιο

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.