Σιροπιαστά κεκάκια πορτοκαλιού

Σιροπιαστά κεκάκια πορτοκαλιού

Μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή για λαχταριστά, αφράτα και πεντανόστιμα ατομικά σιροπιαστά κεκάκια πορτοκαλιού. Απολαύστε όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • Για τα κεκάκια:
  • 1 1/2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • Για το σιρόπι πορτοκαλιού:
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 3/4 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρύο νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα και λαδώνετε ένα αντικολλητικό ταψί 12 θέσεων για μάφινς.
  2. Για το κέϊκ: Βάζετε στο κάδο του μπολ το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά, ένα τη φορά, τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα να ενσωματωθούν. Ρίχνετε και το αλεύρι και τις 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Με ένα κουτάλι γεμίζετε τις θήκες του ταψιού για μαφινς κατά τα 3/4. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου μέχρι ένα καλαμάκι ή οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνό από το κέντρο του κέϊκ.
  4. Για το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρολίτσα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε για 5 λ μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Δυναμώνετε τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα και το βράζετε για 3 λ από τη στιγμή βρασμού του, χωρίς να το ανακατεύετε μέχρι να πήξει. 
  5. Βγάζετε το ταψί με τα κεκάκια από το φούρνο και τα αφήνετε για 5 λ μέσα στο ταψί να σταθούν. Μετά τα ξεφορμάζετε, αναποδογυρίζοντας το ταψί πάνω σε σχάρα, τα περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι και σερβίρετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σιροπιαστά κεκάκια πορτοκαλιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.