Σιρόπι σοκολάτας

Σιρόπι σοκολάτας

Ένα σιρόπι dressing σοκολάτας με κακάο που μπορούμε να διατηρήσουμε στο ψυγείο μας όλο το καλοκαίρι… για τα παγωτά μας, τις βάφλες μας και όχι μόνο…

Υλικά συνταγής

  • 60 gr κακάο άγλυκο
  • 100gr ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 κ.γ. corn flour
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Διαλύστε το κακάο, το corn flour και την ζάχαρη στο νερό και το χτυπάτε καλά ώστε να μην δημιουργηθούν σβόλοι.
  2. Ρίξτε το μείγμα σε ενα κατσαρολάκι και βάλτε το στην φωτιά. Αναμιγνύετε συνεχώς το μίγμα για να μην σβωλιάσει. Οταν αρχίσει να βράζει, υπολογίστε περίπου 10 λεπτά μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Κατεβάστε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέστε το εκχύλισμα της βανίλιας και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. 
  3. Μεταφέρετε το σιρόπι σε ένα βαζάκι ή μπουκάλι (καλύτερα αποστειρωμένο).Το σιρόπι σοκολάτας διατηρείται στο δροσερό μέρος για 2-3 μήνες. Αν γίνει πολύ πηκτό, απλά ζεστάνετε το λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων. 

chocolate_syrup_on_ice_cream



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σιρόπι σοκολάτας