Σφακιανή πίτα

Σφακιανή πίτα

Μια παραδοσιακή πίτα από τη Κρήτη διάσημη σε όλο το νησί, για τη νοστιμιά και την απλότητά της.Γεμίζεται με μυζήθρα ή κάποιο άλλο μαλακό τυρί και ψήνεται στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι σε μέτρια φωτιά. Δοκιμάστε τη!!!!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml λάδι + επιπλέον για το τηγάνισμα
  • 100 ml ρακή
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • χλιαρό νερό, όσο χρειαστεί
  • μυζήθρα μαλακή

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, το λάδι, τη ρακή, το αλάτι και ζεστό νερό σταδιακά ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζετε καλά το μπολ με μεμβράνη και πετσέτα και την αφήνετε να “ξεκουραστεί” για 1 ώρα περίπου. 
  2. Στη συνέχεια, πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους ενός αυγού. Επίσης, κάνετε και μπαλάκια με τη μυζήθρα πάλι σε μέγεθος αυγού. 
  3. Παίρνετε ένα ένα τα μπαλάκια ζύμης και τα πιέζετε ελαφρώς με την παλάμη σας να γίνουν χοντρά κομμάτια ζύμης. Κλείνετε το κάθε μπαλάκι μυζήθρας μέσα σε κάθε ζύμη. Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξετε μερικά «πουγκιά», τα οποία θα βάλετε σε μια πάνινη πετσέτα.
  4. Πατάτε ελαφρώς με το χέρι κάθε πουγκί που έχει δημιουργηθεί για να ανοίξει και το αφήνετε για 10 λ στην άκρη. Το πιέζετε ξανά, σιγά σιγά, έτσι ώστε να ανοίξετε μια λεπτή πίτα. “Ψήνετε” τις πιτούλες για 1 λ από κάθε πλευρά σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.σ. λάδι τη καθεμιά και τις σερβίρετε ζεστές περιχυμένες με μέλι και συνοδεία παγωμένης ρακής. 

34343

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σφακιανή πίτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα