Σεμιφρέντο σοκολάτας με κρέμα γκανάζ και φιστίκια Αιγίνης

Σεμιφρέντο σοκολάτας με κρέμα γκανάζ και φιστίκια Αιγίνης

Λαχταριστό, παγωμένο Semifreddo (σεμιφρέντο) σοκολάτας με υπέροχη κρέμα γκανάζ και φιστίκια Αιγίνης. Το τέλειο γλυκό για να το απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους επισκέπτες σας ως το ιδανικό επιδόρπιο αλλά και σε όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το παγωτό
  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 αυγά, μεγάλα + 2 κρόκους
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
  • Για τη γκανάζ
  • 280 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
  • 250 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 40 γρ. βούτυρο
  • ½ φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης, κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το παγωτό: Στρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να καλύψει όλο το εσωτερικό της και να προεξέχει 2-3 εκ. περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματα. Τοποθετείτε ένα μεταλλικό μπολ επάνω σε μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί), ρίχνετε μέσα στο μπολ τη σοκολάτα και την αφήνετε να λιώσει. 
  2. Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτετε στο μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά, τους κρόκους και το αλάτι και ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα για 4-6 λ να ενσωματωθούν και να “ψηθούν” για να πετύχετε τη παστερίωση των αυγών. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη για να κρυώσει εντελώς. 
  3. Χτυπάτε στο μίξερ τη κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Μετά ενσωματώνετε σταδιακά τη σαντιγί στο μείγμα των αυγών/σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και τη βάζετε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες. 
  4. Για τη γκανάζ: Σε ένα κατσαρόλι ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και την αφήνετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις έρθει λίγο πριν το σημείο βρασμού, αποσύρετε το κατσαρόλι από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύετε μέχρι να λειώσει τελείως η κουβερτούρα. 
  5. Προσθέτετε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει και να πήξει ελαφρώς. Στη συνέχεια βγάζετε τη φόρμα με το παγωτό από τη κατάψυξη και κρατώντας με τα χέρια τη μεμβράνη που προεξέχει ανασηκώνετε το παγωτό από το σκεύος και το αναποδογυρίζετε επάνω σε μια πιατέλα. 
  6. Περιχύνετε το παγωτό με τη κρέμα γκανάζ και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μακρόστενο τάπερ χωρίς όμως να κλείσετε με το καπάκι του. Το βάζετε στη κατάψυξη και το αφήνετε για 1 ώρα. Βγάζετε το semifreddo σας από την κατάψυξη το γαρνίρετε με τα φιστίκια Αιγίνης το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε. 

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σεμιφρέντο σοκολάτας με κρέμα γκανάζ και φιστίκια Αιγίνης

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page