Σεμιφρέντο ψυγείου με φυστικοβούτυρο

Σεμιφρέντο ψυγείου με φυστικοβούτυρο

Λαχταριστό σεμιφρέντο με φυστικοβούτυρο. Ένα υπέροχο δροσερό γλύκισμα για να απολαύσετε το απόλυτο επιδόρπιο και όχι μόνο. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα γλύκισμα που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Απολαύστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 140 γρ. μπισκότα σοκολάτας
  • 90 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 230 γρ. φυστικοβούτυρο 
  • 240 γρ. μαλακό τυρί κρέμα 
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, κρύα
  • Για τη γκανάζ:
  • 100 γρ. κουβερτούρα που λιώνει εύκολα NESTLÉ DESSERT
  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο λιωμένο, για γαρνίρισμα
  • φιστίκια σπασμένα και έξτρα σοκολάτα λιωμένη, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Ψιλοθρυμματίζετε, σχεδόν σε σκόνη, τα μπισκότα στο μούλτι. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και να αναμιγνύετε καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν “βρεγμένη” άμμο. Αδειάζετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα με διάμετρο βάσης 10×30 εκ. και την οποία έχετε καλύψει καλά με διπλή μεμβράνη. Στρώνετε το μείγμα ομοιόμορφα πατώντας το ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού, στη βάσης της φόρμας και το βάζετε στο ψυγείο. 
  2. Για τη γέμιση: Στο κάδο ενός μίξερ με φτερό, ρίχνετε το φυστικοβούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και αφρατέψει καλά το μείγμα. Σε άλλο καθαρό και στεγνό μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με καθαρό και στεγνό μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί.
  3. Ρίχνετε τη σαντιγί στο μπολ με το μείγμα φυστικοβούτυρο και ανακατεύετε με πολύ απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά της, τη καλύπτετε με τη μεμβράνη και τη βάζετε στη κατάψυξη για 3 ώρες.
  4. Για τη γκανάζ: Μετά από 3 ώρες ετοιμάζετε τη γκανάζ ως εξής: Σε ένα πυρίμαχο μπολ ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα. Σε μικρό κατσαρολάκι και ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις κοχλάσει την αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ με τη ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  5. Την αφήνετε 1 λ να “σταθεί” και μετά ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία κρέμα. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια την απλώνετε ισομερώς πάνω από το γλυκό σας.
  6. Τη γαρνίρετε, πασπαλίζοντας από πάνω με έξτρα σπασμένα φιστίκια, με το λιωμένο φυστικοβούτυρο και με έξτρα λιωμένη σοκολάτα. Το βάζετε πάλι στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει. 5 λ πριν σερβίρετε το βγάζετε από το σεμιφρέντο σας από τη κατάψυξη, το κόβετε σε κομμάτια και το … απολαμβάνετε!!!

glikessintages.gr