Σεμιφρέντο φράουλας μαρμπρέ με 4 υλικά

Σεμιφρέντο φράουλας μαρμπρέ με 4 υλικά

Ένα εξαιρετικό παγωμένο “σεμιρφρέντο” μαρμπρέ φλάουλας, πολύ εύκολο στη παρασκευή του, με 4 μόνο υλικά, έτοιμο σε 15 λ για τη κατάψυξη, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα νοστιμότατο, κρεμώδες και “κομψό” και αναζωογονητικό καλοκαιρινό γλύκισμα που πρέπει να δοκιμάσετε. 

Υλικά συνταγής

  • 450 γρ. φρέσκες φράουλες + 3-4 επιπλέον φράουλες για γαρνίρισμα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφαιρείτε τα φύλλα από τις φράουλες, τις πλένετε και τις στραγγίζετε καλά, τις στεγνώνετε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και τις μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια τις πατάτε, μέσα στο μπολ, με ένα πιρούνι ώστε να ψιλο-θρυμματιστούν σε μικρά κομματάκια. 
  2. Σε ένα μεγάλο καθαρό μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε σε πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Προσθέτετε και το τυρί μασκαρπόνε και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τις φράουλες μέσα στο μείγμα σαντιγί και αρχίζετε να ανακατεύετε, με μια μαρίζ, με πολύ απαλές κινήσεις, φροντίζοντας να δώσετε στο μείγμα ένα “μαρμάρινο” αποτέλεσμα. Μη τα ανακατέψετε πολύ γιατί το μείγμα θα γίνει όλο ροζ και δεν θα κρατήσει τη “μαρμπρέ” εμφάνιση που θέλετε. 
  4. Ρίχνετε το μείγμα κατά προτίμηση σε μια φόρμα σιλικόνης (αν δεν έχετε σε φόρμα στρωμένη με πλαστική μεμβράνη) και το βάζετε στη κατάψυξη για 3-4 ώρες περίπου ή μέχρι να παγώσει καλά. Μισή ώρα πριν το σερβίρετε το μεταφέρετε από τη κατάψυξη στο ψυγείο και μετά το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε γαρνιρισμένο με φρέσκες φράουλες κομμένες σε φέτες. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σεμιφρέντο φράουλας μαρμπρέ με 4 υλικά