Αναρτήθηκε στις 11/05/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Σεμιφρέντο φράουλας με 4 υλικά
Μια συνταγή για ένα απλό, γρήγορο, εύκολο, δροσερό και γευστικότατο σεμιφρέντο φράουλας με 4 μόνο υλικά. Απολαύστε το με σαντιγί, με φρέσκες φράουλες και σιρόπι φράουλας και απολαύστε το.
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. φράουλες
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- χυμό 1/2 λεμονιού
- 310 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε σε μπλέντερ, σε 2 δόσεις, φράουλες, ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν. Για καλύτερο αποτέλεσμα “περάστε” το μείγμα από σουρωτήρι να να αφαιρέσετε τους σπόρους και τοποθετείστε το σε μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε καλά.
- Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη προσθέστε τη σταδιακά στο μείγμα πολτοποιημένης φράουλας, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως σε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Βάζετε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να μισοπαγώσει. Το αφαιρείτε από τη κατάψυξη και το χτυπάτε καλά με το μίξερ. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη να ξαναπαγώσει. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3 φορές. Μετά αφήστε το να παγώσει και σερβίρετε σκέτο ή [προαιρετικά] με σαντιγί, φρέσκες φράουλες και σιρόπι φράουλας.
11/05/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σεμιφρέντο φράουλας με 4 υλικά