Semifreddo σοκολατένιο μωσαϊκό

Semifreddo σοκολατένιο μωσαϊκό

Semifreddo σοκολατένιο μωσαϊκό. Ένα αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους γλύκισμα, που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Υλικά συνταγής

  • 125 γρ. γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 30 γρ. κονιάκ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ενσωματωθούν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, προσθέτουμε το μείγμα κρόκων ζάχαρη και ανακατατεύουμε.
  2. Τοποθετούμε τη κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύουμε συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά για να μη ψηθεί και “κόψει” ο κρόκος. Μόλις κατεβάσουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά μεταφέρουμε το μείγμα άμεσα σε άλλο σκεύος για να ΜΗΝ μείνει το μείγμα μέσα στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί το αυγό.
  3. Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί τη κατεβάζουμε από τη φωτιά, την αφήνουμε για 2-3 λεπτά και μετά τη ρίχνουμε στο σκεύος με το μείγμα αυγού. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία του μείγματος. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη κάνει κρούστα.
  4. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Ενσωματώνουμε στο μείγμα τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα ή μαρίζ, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. 
  5. Χονδροκόβουμε με τις παλάμες μας τα μπισκότα, τα ραντίζουμε με το κονιάκ και τα ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα. Το αδειάζουμε σε μία μεταλλική φόρμα κορμού 23x 8 εκ. τοποθετώντας στο εσωτερικό μια μεμβράνη, και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

P1050969

Μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου



Sintayes.gr,

Συνταγή: Semifreddo σοκολατένιο μωσαϊκό