Αναρτήθηκε στις 26/03/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Semifreddo σοκολατένιο μωσαϊκό
Semifreddo σοκολατένιο μωσαϊκό. Ένα αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους γλύκισμα, που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.
Υλικά συνταγής
- 125 γρ. γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 3 κρόκοι αυγών
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 30 γρ. κονιάκ
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ενσωματωθούν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, προσθέτουμε το μείγμα κρόκων ζάχαρη και ανακατατεύουμε.
- Τοποθετούμε τη κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύουμε συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά για να μη ψηθεί και “κόψει” ο κρόκος. Μόλις κατεβάσουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά μεταφέρουμε το μείγμα άμεσα σε άλλο σκεύος για να ΜΗΝ μείνει το μείγμα μέσα στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί το αυγό.
- Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί τη κατεβάζουμε από τη φωτιά, την αφήνουμε για 2-3 λεπτά και μετά τη ρίχνουμε στο σκεύος με το μείγμα αυγού. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία του μείγματος. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη κάνει κρούστα.
- Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Ενσωματώνουμε στο μείγμα τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα ή μαρίζ, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Χονδροκόβουμε με τις παλάμες μας τα μπισκότα, τα ραντίζουμε με το κονιάκ και τα ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα. Το αδειάζουμε σε μία μεταλλική φόρμα κορμού 23x 8 εκ. τοποθετώντας στο εσωτερικό μια μεμβράνη, και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου
26/03/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Semifreddo σοκολατένιο μωσαϊκό