Semifreddo σοκολάτας

Semifreddo σοκολάτας

Semifreddo σοκολάτας με βάση με γκοφρετίνια και κρέμα με σοκολάτα και τυρί μασκαρπόνε. Μια υπέροχη συνταγή για ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 30 μπισκότα σοκολάτας πτι μπερ
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 1/4 φλ. ζάχαρη + 2 κ.σ. επιπλεόν
  • 115 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλ. τσαγιού τυρί μασκαρπόνε
  • Για γαρνίρισμα:
  • Σαντιγί
  • τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Aλείφετε με βούτυρο ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο διαστάσεων 20 εκ. [αν δεν έχετε με αποσπώμενο πάτο καλύψτε το καλά με λαδόχαρτο].
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο μούλτι σταδιακά τα μπισκότα με τη ζάχαρη. Τα βάζετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο [ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο] και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα υγρό ομοιογενές μείγμα. Στρώνετε το μείγμα ισομερώς στο πάτο του ταψιού και το βάζετε στο να κρυώνει.
  3. Για τη γέμιση: Σε μέτρια φωτιά βάζετε 1/4 φλ. τσαγιού νερό με τις 2 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί το νερό και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και το κακάο και σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Μεταφέρετε σε μπολ το μείγμα και το αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώνει.
  4. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους αυγών με το 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να “ανοίξει” το χρώμα και να αφρατέψει. Προσθέτετε το μείγμα κρόκων ζάχαρης στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  5. Σε καθαρό μίξερ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και το τυρί και το χτυπάτε στην υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα σαν σαντιγί. Το βάζετε σταδιακά στο μπολ με το σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  6. Για το γαρνίρισμα: Βάζετε το μείγμα στο ταψί πάνω στη βάση, το ισιώνετε στην επιφάνεια και το βάζετε στη κατάψυξη τουλάχιστον για 20-30 λ. μέχρι να σφίξει. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε γαρνίροντάς το με σαντιγί και φλύδες σοκολάτας.

Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε 4 ατομικά μικρά ταρτάκια αντί για το ταψάκι.

Photo by Karen Tedesco

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Semifreddo σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.