Αναρτήθηκε στις 17/04/2014 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Σαρλότ με ροδάκινα
Ένας δροσιστικός απολαυστικός πειρασμός..! Ένα πολύ δροσερό, απολαυστικό γλυκό ελαφρύ και πεντανόστιμο, ιδανικό για όλες τις ώρες και για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- 1 κονσέρβα ροδάκινα κομπόστα, στραγγισμένα
- 12-14 έτοιμα σαβουαγιάρ
- 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά, κρύα
- 250 ml γάλα ζεστό
- 3 αυγά
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 6 φύλλα ζελατίνας
- 1 κ.σ. κορν φλάουερ
- επιπλέον σαντιγί για διακόσμηση, προαιρετικά
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε τη ζελατίνα σε μπολ με κρύο νερό και την αφήνετε να μουλιάσει για 5 λ. Διαλύετε το κορν φλάουερ σε λίγο κρύο γάλα και το αφήνετε στην άκρη. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια σε 2 διαφορετικά μπολ.
- Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει η ζάχαρη χωρίς να πάρουν βράση. Ρίχνετε λίγο λίγο το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύοντας διαρκώς τα αφήνετε να πάρουν βράση. Τα αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τη στυμμένη ζελατίνα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
- Ξαναβάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά, προσθέτετε το κορν φλάουερ και αφήνετε τη κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει ελαφρά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και σε καθαρό μπολ με καθαρό μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ψιλοκόβετε ή πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα ροδάκινα. Κρατάτε μερικά ολόκληρα ροδάκινα και τα κόβετε σε λεπτές φέτες για τη διακόσμηση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνετε την κρέμα που ετοιμάσατε στο κατσαρολάκι με τη μαρέγκα και τη σαντιγί, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις, με σπάτουλα, από κάτω προς τα επάνω.
- Τοποθετείτε ένα στρογγυλό τσέρκι 24-26 εκ. σε πιατέλα. Τοποθετείτε περιμετρικά όρθια τα σαβουαγιάρ και αδειάζετε μέσα τη κρέμα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 24 ώρες να παγώσει. Ξεφορμάρετε και γαρνίρετε με ροδάκινα και προαιρετικά με ροζέτες από σαντιγί.
17/04/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σαρλότ με ροδάκινα