Αναρτήθηκε στις 17/06/2020 σε Κυρίως πιάτα, Συνταγές, Ψάρι - Θαλασσινά
Σαρδέλες με μουστάρδα και κάππαρη
Πεντανόστιμες σαρδέλες με μουστάρδα, κάπαρη και κρασί στη κατσαρόλα. Μια απλή εξαιρετικά εύκολη, για αρχάριους, και γρήγορη συνταγή για ένα υγιεινό και νόστιμο φαγητό για να το απολαύσετε στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι σας. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σαρδέλες (κατά προτίμηση ανοιγμένες στη μέση και ξεκοκαλισμένες)
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρεδάκια
- 3 κ.σ. σχοινόπρασο ή φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
- 200 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη, καλά στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ανοίγετε στη μέση τις σαρδέλες και τις ξοκοκαλίζετε. Ξεπλένετε καλά τα φιλέτα σαρδέλας, τα αλατίζετε (με προσοχή λόγω της κάππαρης) και τα στρώνετε ομοιόμορφα, το ένα σε μια ρηχή φαρδιά κατσαρόλα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για περίπου 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τη κάππαρη, ανακατεύετε για 1 λ, σβήνετε με το λευκό κρασί και το αφήνετε για 2 λ να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Μετά προσθέτετε τη μουστάρδα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζετε τη σάλτσα πάνω στις σαρδέλες. Μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 6-7 λ μέχρι να γίνουν τα ψάρια. Πασπαλίζετε το μαϊντανό και το σχοινόπρασο ή τα κρεμμυδάκια, αποσύρετε τις σαρδέλες σας από τη φωτιά και τις σερβίρετε ζεστές.
17/06/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σαρδέλες με μουστάρδα και κάππαρη