Σαρδέλες μαριναρισμένες στη σχάρα

Σαρδέλες μαριναρισμένες στη σχάρα

Πεντανόστιμες, υγιεινές, μαριναρισμένες σαρδέλες ψημένες στη σχάρα. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για απολαύσετε ένα ιδανικό φαγητό για τους λάτρεις των θαλασσινών, τη σαρδέλα που υπάρχει σε αφθονία στην Ελλάδα και είναι ένα οικονομικό ψάρι με πολύ υγιεινό ψάρι λόγω των Ω-3 λιπαρών που περιέχει. 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σαρδέλες, σχετικά μεγάλου μεγέθους
  • Για τη μαρινάδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μεγάλου λεμονιού το ξύσμα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπερίτσα-τσίλι πολύ ψιλοκομμένη 
  • 2 λεμόνια ψημένα στη σχάρα για 3-4 λ  για το σερβίρισμα
  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις σαρδέλες, αφαιρώντας τα λέπια τους, τα εντόσθια και προαιρετικά τα κεφάλια τους. Τι ξεπλένετε πολύ καλά, τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί και τις μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτετε στο μπολ το σκόρδο, τις ροδέλες κρεμμυδιού, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε ελαφρώς να πάει παντού η μαρινάδα, σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν οι σαρδέλες.
  3. Αν ψήσετε τις σαρδέλες σας στα κάρβουνα ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα, βάζετε πρώτα τη σχάρα πάνω στη φωτιά να κάψει πολύ καλά, μετά αραδιάζετε επάνω στη καυτή σχάρα τις σαρδέλες και τις ψήνετε για 2 λ από κάθε πλευρά.
  4. Εναλλακτικά ψήστε τες στο γκριλ του φούρνου σας, πάνω σε σχάρα που έχετε προθερμάνει, τοποθετώντας ένα ταψί με νερό κάτω από τη σχάρα για να μη λερωθεί ο φούρνος σας. Τις σερβίρετε αμέσως ζεστές πασπαλισμένες, προαιρετικά, με τσίλι ψιλοκομμένο, περιχυμένο με λεμόνι ψημένο ή άψητο και ελαιόλαδο. Καλή σας όρεξη.

Photo



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σαρδέλες μαριναρισμένες στη σχάρα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.