Σαρδέλες λαδορίγανη στο φούρνο

Σαρδέλες λαδορίγανη στο φούρνο

Η σαρδέλα εκτός από ένα γευστικότατο ψάρι, είναι και ένας θησαυρός ανεκτίμητος για την υγεία μας.

 Η σαρδέλα είναι ένα ψάρι ιδιαίτερα θρεπτικό, πλούσιο σε ωμέγα-3, βιταμίνες D και B12 και πρωτεΐνες. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που έχει η σαρδέλα έχουν πολλά οφέλη στην καλή υγεία, καθώς προστατεύουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, , την σωστή ανάπτυξη και συμβάλουν στην μείωση του κινδύνου προσβολής από χρόνιες ασθένειες, όπως αρθρίτιδα και καρκίνος. Εδώ σας δίνουμε μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για σαρδέλες λαδολέμονο στο φούρνο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 2 πατάτες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1-2 λεμονιών το χυμό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε, βγάζοντας τα εντόσθια και τα κεφάλια, και πλένετε καλά τις σαρδέλες ή έχετε ήδη ζητήσει στον ιχθυοπώλη σας να τις καθαρίσει. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτά στικς  σε μέγεθος περίπου του μικρού σας δακτύλου για να ψηθούν γρήγορα μαζί με τις σαρδέλες.
  2. Σε ένα ταψί τοποθετείτε τις σαρδέλες, τις πατάτες και το σκόρδο, τα ανακατεύετε και τα στρώνετε ομοιόμορφα. Τα αλατοπιπερώνετε, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και με νερό ίσα που να σκεπάζει τις σαρδέλες και τις πατάτες και τα πασπαλίζετε με τη ρίγανη.  
  3. Τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λ ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες μείνει το φαγητό με το λαδάκι του. Δέκα (10) λ πριν ετοιμαστεί το φαγητό το περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το ψήσιμο. Όταν είναι έτοιμο το ξεφουρνίζετε και το σερβίρετε ζεστό. 

sardeles



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σαρδέλες λαδορίγανη στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.