Σαραγλί με σοκολάτα, καρύδια και σιρόπι πορτοκαλιού

Σαραγλί με σοκολάτα, καρύδια και σιρόπι πορτοκαλιού

Μια συνταγή για ένα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα ένα εύκολο και γρήγορο λαχταριστό σιροπιαστό γλυκό. Σαραγλί με σοκολάτα, καρύδια και σιρόπι πορτοκαλιού.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο Φύλλο Βηρυτού [ΚΑΝΑΚΙ]
  • 2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 πακέτο μπισκότα digestive (220 γρ.) τριμμένα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • Για το σιρόπι:
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
  • 2 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού γλυκόζη 
  • 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και τα βράζετε για 7-8 λεπτά. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  2. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ  ανακατεύετε την καρυδόψιχα, την κουβερτούρα, την κανέλα και τα μπισκότα. Φτιάχνετε τα σαραγλί σύμφωνα με τις οδηγίες [βλέπε πιο κάτω].
  3. Τα βάζετε με τη σειρά σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με λίγο βούτυρο και τα ψήνετε στους 180° C για 30- 35 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα. Μόλις ψηθούν, τα περιχύνετε με το σιρόπι που έχετε αφήσει στην άκρη, τα αφήνετε για λίγη ώρα μέχρι να “πιούν” το σιρόπι και να κρυώσουν ελαφρά, τα κόβετε σε κομμάτια και τα σερβίρετε.

Για να φτιάξετε το Σαραγλί 

  1. Αλείφετε ένα φύλλο με βούτυρο, το διπλώνετε στη μέση και αλείφετε πάλι με βούτυρο.

     

     

     

    Απλώνετε 2-3 κουταλιές από τη γέμιση σε μια γραμμή κατά μήκος του φύλλου και τυλίγετε σε ρολό.

     

     

     

    Πιέζετε τις δύο άκρες προς τα μέσα για να ζαρώσει το φύλλο. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.

     

 

 

Dec Jan 2010-11 085

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σαραγλί με σοκολάτα, καρύδια και σιρόπι πορτοκαλιού

 

3 Σχόλια

  1. Sintayes.gr says:

    Οδησσέα Καλησπέρα. Το σιρόπι΄όταν το φτιάξουμε το αφήνουμε στην άκρη να κρώνει. Όταν ψηθούν τα σαραγλάκια αμέσως τα σιροπιάζεις με το σιρόπι που ήδη θα έχει κρυώσει αρκετά. Μην το βάλεις στο ψυγείο να κρυώσει τελείως. Καλή επιτυχία στο γλυκό σου. Να το απολαύσεις με υγεία.
    Πάντα στη διάθεσή σου,
    Sintayes.gr

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.