Σαραγλάκια πολίτικα

Σαραγλάκια πολίτικα

Σαραγλάκια πολίτικα. Μια εύκολη συνταγή πολίτικα σαραγλάκια. Ένα αγαπημένο σε όλους, μικρούς και μεγάλους,  υπέροχο σιροπιαστό πολίτικο γλυκό.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας [*]
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 φλ. του τσαγιού σησαμέλαιο
  • 200 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη, χοντροαλεσμένη 
  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης [ψίχα] χοντροαλεσμένα
  • 200 γρ. καρυδόψιχα χοντροαλεσμένη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • Καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη για το πασπάλισμα
  • Για το σιρόπι:
  • 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύετε τα καρύδια με τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, την κανέλα και το γαρίφαλο. Λιώνετε το βούτυρο με το σησαμέλαιο. Στρώνετε τα φύλλα κρούστας δυο δυο, το ένα επάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα καλά ενδιάμεσα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με αρκετό από το μείγμα των ξηρών καρπών.
  2. Τυλίγετε σε ρολά ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά, χωρίς να τα σφίξετε πολύ. Κόβετε τα ρολά με κοφτερό μαχαίρι σε 3 κομμάτια μήκους 10-12 εκ. και κατόπιν τους δίνετε σχήμα S, ή τα αφήνετε ως έχουν κομμένα σε 3-4 κομμάτια [ανάλογμα με το σχήμα και το μέγεθος που θέλετε] .
  3. Tα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά στο άλλο. Ψήνετε στους 200 °C 40’-45’ περίπου, μέχρις ότου να ροδίσουν καλά.
  4. Για το σιρόπι:Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά 5’-8’ μέχρι να δέσει καλά. Περιχύνετε τα σαραγλάκια αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο. Tα πασπαλίζετε με καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα. Τα αφήνετε να σταθούν μέχρις ότου απορροφήσουν όλο το σιρόπι και κρυώσουν εντελώς. Τοποθετείτε τα γλυκά σε πιατέλα και σερβίρετε. [Μη σκεπάζετε το σαραγλί για να διατηρηθεί τραγανό για πολλές μέρες].

[*] Για καλύτερο αποτέλεσμα προαιρετικά, χρησιμοποιείστε το ειδικό Φύλλο Κρούστας για γλυκά της Χρυσής Ζύμης γιατί είναι ειδικό για γλυκά, λεπτό και τραγανό. 

klostari-thumb-large

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σαραγλάκια πολίτικα

 

2 Σχόλια

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.