Σάντουιτς με μπισκότο ινδοκάρυδου και γέμιση σοκολάτας

Σάντουιτς με μπισκότο ινδοκάρυδου και γέμιση σοκολάτας

Υπέροχο σάντουιτς με μπισκότο ινδοκάρυδου και γέμιση σοκολάτας. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε τη δική σας εκδοχή λαχταριστών, γεμιστών μπισκότων που γίνεται πολύ εύκολα στο σπίτι, χωρίς ιδιαίτερα σκεύη και εργαλεία.

Υλικά συνταγής

  • Για το μπισκότο:
  • 250 γρ. ινδοκάρυδο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 ασπράδια μεγάλων αυγών
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (35%-36%)
  • 20 γρ. (4 κ.γ.) κορν φλάουρ
  • 100 γρ. κουβερτούρα με περίπου 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη 
  • Για τη γέμιση:
  • 250 γρ. κουβερτούρα με περίπου 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (35%-36%)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το μπισκότο: Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια κουβερτούρας. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα και τα αναμιγνύετε ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  2. Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Απλώνετε ισομερώς πάνω στη λαδόκολλα το μείγμα φροντίζοντας να έχει πάχος 1 εκ. περίπου. Το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 15 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο και αφού κρυώσει λίγο το κόβετε σε 2 ίσα κομμάτια.
  3. Για τη γέμιση: Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετείτε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση την αδειάζετε στο μπολ πάνω από τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Την αφήνετε 1/2 λ και μετά ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το βάζετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το μείγμα τόσο, όσο να μπορέσετε να το αλείψετε πάνω από το μπισκότο.
  4. Μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί απλώνετε το μείγμα πάνω από το μισό μπισκότο. Σκεπάζετε (σαν σάντουϊτς) το μείγμα με το άλλο μισό μπισκότο και τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά. Κόβετε το γλυκό σας σε κομμάτια αρεσκείας σας και σερβίρετε.

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σάντουιτς με μπισκότο ινδοκάρυδου και γέμιση σοκολάτας