Σαντιγί

Σαντιγί

Σαντιγί.  Η πρωταγωνίστρια της ζαχαροπλαστικής. Μια πανεύκολη συνταγή έτοιμη σε 10΄που μπορείτε να ετοιμάσετε πολύ γρήγορα μόνοι σας  για τα γλυκά σας τον καφέ σας.

Υλικά συνταγής

  • 500 ml κρέμα γάλακτος [πλήρης σε υγρή μορφή ή με 35% λιπαρά]
  • 60 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος [παγωμένη από το ψυγείο] σε μέτρια ταχύτητα. Όταν αρχίσει να πήζει, βάζετε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και ανεβάζετε την ταχύτητα του μίξερ. Σταματήστε όταν αρχίσουν να σχηματίζονται μικρές φουσκάλες. Μην τη χτυπήσετε πάρα πολύ, γιατί μπορεί να την κάνετε βούτυρο.
  2. Για ακόμα καλύτερο αποτελέσμα, τοποθετείστε  όλα τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε [το μπολ -καλύτερα αϊνοξ αν έχετε- και τα εξαρτήματα του ηλεκτρικού μίξερ] στην κατάψυξη  10΄ πριν ξεκινήσετε.
  3. Διατηρείτε τη κρέμα γάλακτος παγωμένη στο ψυγείο.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σαντιγί

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.