Σανγκρία

Σανγκρία

Ένα υπέροχο δροσερό κοκτέϊλ με βάση το κρασί. Ελαφρύ που πίνετε ευχάριστα από όλους. Σερβίρτε το στους καλεσμένους σας, στα πάρτυ σας αλλά απολαύστε το και μόνοι σας με τους αγαπημένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • 1 1/2 φλιτζάνι διάφορα ψιλοκομμένα φρούτα [πορτοκάλι, μήλο, ανανά, πεπόνι κ.α.]
  • 2 λίτρα κόκκινο κρασί [ή ροζέ]
  • 1/2 μπουκάλι λευκό ρούμι *
  • 1 κ.γ.  κανέλα σκόνη [ή ένα στικ κανέλας]
  • 3/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 150-200 γρ. ζάχαρη **

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε πολύ καλά το πορτοκάλι και το λεμόνι και τα κόβετε σε ροδέλες ή φέτες, χωρίς να τα ξεφλουδίσετε.
  2. Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ ή κανάτα τα φρούτα και τα περιχύνετε με το ρούμι. Προσθέτετε τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε απαλά.
  3. Τέλος ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάστε και αν θέλετε τη σανγκρία σας πιο γλυκιά προσθέστε πιο πολύ ζάχαρη.
  4. Τοποθετείστε το μπολ ή τη κανάτα στο ψυγείο και αφήνετε τη σανγκρία για 3 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσουν καλά και να βγάλουν τα φρούτα τη γεύση τους και το άρωμά τους στο αλκοόλ.
  5. Σερβίρετε προσθέτοντας προαιρετικά παγάκια.

* Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρούμι με κονιάκ ή λικέρ.
** Αν είστε σε δίαιτα μπορείτε να μειώσετε τη ποσότητα της ζάχαρης ή να προσθέσετε υποκατάστατο.
Πηγή: «Οι αυθεντικές συνταγές» του Ν. Τσελεμεντέ
loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σανγκρία

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.