Σάμαλι σιροπιαστό με κρέμα τυριού με μαστίχα

Σάμαλι σιροπιαστό με κρέμα τυριού με μαστίχα

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, σιροπιαστό σάμαλι γαρνιρισμένο με μυρωδάτη μαστίχα, ανάλαφρη κρέμα τυριού. Ένα επιδόρπιο που σίγουρα ένα κομμάτι μόνο, ποτέ δεν είναι αρκετό…

Υλικά συνταγής

  • Για το σάμαλι και το σιρόπι:
  • Βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ
  • Για τη κρέμα τυριού:
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36 % λιπαρά
  • 1 κ.γ. μαστίχα Χίου [κοπανισμένη σε σκόνη]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σάμαλι και το σιρόπι: Φτιάχνετε το σάμαλι και το σιρόπι σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Κρατάτε από το ζεστό σιρόπι 2 κ.σ. για τη κρέμα τυριού. [*]
  2. Για τη κρέμα τυριού: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε 2 κ.σ. σιρόπι που κρατήσατε και διαλύετε τη μαστίχα. Ρίχνετε στο μπολ τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη, πηχτή σαντιγί.
  3. Σε άλλο μπολ χτυπάτε κρέμα τυριού με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το τυρί κρέμα και ανακατεύετε απαλά, με μια μαρίζ, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ με την έτοιμη κρέμα και τη βάζετε στο ψυγείο.
  4.  Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο του γλυκού, το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους, επιλογής σας και το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι, όσο είναι ζεστό [ζεστό το σάμαλι-ζεστό το σιρόπι]. Αφήνετε το γλυκό να τραβήξει όλο το σιρόπι και να κρυώσει.
  5. Πριν το σερβίρετε απλώνετε τη κρέμα κρέμα πάνω σε όλο το γλυκό ή στο κάθε κομμάτι που σερβίρετε, μεμονωμένα, το αλείφετε με 2-3 κ.σ. κρύα κρέμα τυριού-μαστίχας. Πασπαλίζετε από πάνω φιλέ αμυγδάλου ή ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης ή λίγο ινδοκάρυδο ή το σερβίρετε ως έχει.

[*] Τα αμύγδαλα της συνταγής για το σάμαλι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως γαρνίρισμα πάνω από τη κρέμα τυριού. Αν δεν τα χρησιμοποιήσετε και προτιμήσετε τα ψιλοκομμένα φιστίκια απλά να τα παραλείψετε από τη συνταγή.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σάμαλι σιροπιαστό με κρέμα τυριού με μαστίχα