Σαλάτα ζυμαρικών με τορτελίνια, ζαμπόν και πιπεριά Φλωρίνης

Σαλάτα ζυμαρικών με τορτελίνια, ζαμπόν και πιπεριά Φλωρίνης

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια υπέροχη σαλάτα ζυμαρικών με τορτελίνια, ζαμπόν, πιπεριές Φλωρίνης  και ρόκα baby, για ένα υπέροχο ελαφρύ γεύμα ή δείπνο ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας.  

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ φρέσκα τορτελίνια με ρικότα και σπανάκι ή άλλα επιλογής σας ή ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι) 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1/3 φλ. τσαγιού μαγιονέζα 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελιές μαύρες
  • 150 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης, στραγγισμένες χοντροκομμένες
  • 50 γρ. ρόκα baby, πλυμμένη, στραγγισμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένες σε λεπτές ροδέλες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα τορτελίνια, σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε κρύο νερό στη κατσαρόλα να κρυώσουν καλά τα τορτελίνια και στη συνέχεια τα στραγγίζετε πολύ καλά και τα μεταφέρετε σε μπολ. 
  2. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύετε, ανακατεύοντας καλά, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, ρίχνετε το μείγμα μέσα στα τορτελίνια και ανακατεύετε. Προσθέτετε στο μπολ το ζαμπόν, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μισή ρόκα και ανακατεύετε απαλά.
  3. Μεταφέρετε τη σαλάτα σας σε πιατέλα σερβιρίσματος, πασπαλίζετε από πάνω την υπόλοιπη ρόκα και σερβίρετε.  

Σημείωση: Προαιρετικά σερβίρετε τη σαλάτα σας σκέτη, χωρίς τη προσθήκη της σος γιαουρτιού-μαγιονέζας (μόνο με το ελαιόλαδο) για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. 

Βασική ιδέα Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σαλάτα ζυμαρικών με τορτελίνια, ζαμπόν και πιπεριά Φλωρίνης

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.