Σαλάτα ταμπουλέ
Το διάσημο λιβανέζικο ταμπουλέ (tabboulet ή tabboulé) , είναι γνωστό για την περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά αλλά και ως μια σαλάτα υγιεινής διατροφής . Ο μαϊντανός, που περιέχεται σ” αυτή την μεσανατολίτικη συνταγή, δίνει μια πραγματική αναζωογονητική δύναμη.
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε καλά το πλιγούρι και το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με νερό ή χυμό λεμονιού να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες ή εναλλακτικά μπορείτε να το βράσετε για 15 λεπτά σε άφθονο νερό και να το αφήσετε να κρυώσει.
- Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμύδια, τις τομάτες, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
- Αφού φουσκώσει το πλιγούρι, το αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά αλατίζετε και πιπερώνετε.
- Βάζετε την σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Την σερβίρετε κρύα με αρκετό λεμόνι και την περιχύνετε με λίγο λάδι.
Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να φτιάξετε μια σος για το ταμπουλέ, με 1 γιαούρτι στραγγιστό, 1 σκελίδα σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Sintayes.gr,