Σαλάτα ταμπουλέ

Σαλάτα ταμπουλέ

Το διάσημο λιβανέζικο ταμπουλέ (tabboulet ή tabboulé) , είναι γνωστό για την περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά αλλά και ως μια  σαλάτα υγιεινής διατροφής . Ο μαϊντανός, που περιέχεται σ” αυτή την μεσανατολίτικη συνταγή, δίνει μια πραγματική  αναζωογονητική δύναμη.

Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζάνι Πλιγούρι Μέτριο
  • 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με τα φύλλα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2 μεγάλες τομάτες σφιχτές κομμένες σε κύβους χωρίς σπόρους
  • 2 ½ φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες  κομμένο κυβάκια
  • 2 αγγούρια κομμένα κυβάκια
  • Αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά το πλιγούρι και το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με νερό ή χυμό λεμονιού να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες ή εναλλακτικά μπορείτε να το βράσετε για 15 λεπτά σε άφθονο νερό και να το αφήσετε να κρυώσει.
  2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμύδια, τις τομάτες, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  3. Αφού φουσκώσει το πλιγούρι, το αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά αλατίζετε και πιπερώνετε.
  4. Βάζετε την σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  5. Την σερβίρετε κρύα με αρκετό λεμόνι και την περιχύνετε με λίγο λάδι.

Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να φτιάξετε μια σος για το ταμπουλέ, με 1 γιαούρτι στραγγιστό, 1 σκελίδα σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σαλάτα ταμπουλέ