
Σαλάτα Νισουάζ με υπέροχη σος
Η φαντασία στις σαλάτες δεν έχει όριο, παρά μόνο το μέτρο και το σωστό ταίριασμα των υλικών.
Υλικά συνταγής
- 400γρ. πατατούλες μικρές βρασμένες ή ψημένες στο φούρνο μικροκυμάτων
- 200γρ. φασολάκια φρέσκα βρασμένα
- 3 τομάτες, ώριμες, σφιχτές, κομμένες στα 4
- 4 αβγά βραστά σφιχτά κομμένα στα 4
- 6 φιλέτα αντσούγιας ξαρμυρισμένα δίχως κοκαλάκια [προαιρετικά]
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
- Φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα
- Φυλλαράκια μαϊντανού για διακόσμηση
Για το ντρέσινγκ
- 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας άσπρο ξύδι
- 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο σε γουδί μαζί με αλάτι
- 1 κουταλιά του τσαγιού ρίγανη
- 1 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι (με προσοχή- Άν βάλετε ατζούγια-γιατί η αντσούγια της σαλάτας είναι αλμυρή)
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια μεγάλη σαλατιέρα στρώνουμε από κάτω τα φύλλα σαλάτας, μετά τοποθετούμε όλα τα υλικά της σαλάτας μας και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα ανακατεύουμε καλά με δύναμη για να ομογενοποιηθούν τα υλικά της και να γίνει ένας ωραίος χυλός [λίγο αλάτι γιατί ήδη έχετε αλατίσει τη σαλάτα σας].
- Περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
12/08/2014
Sintayes.gr,