Σαλάτα με αμπελοφάσουλα

Σαλάτα με αμπελοφάσουλα

Μια εύκολη συνταγή για μια πεντανόστιμη, δροσερή σαλάτα με αμπελοφάσουλα, πατάτες και πατέ ελιάς. Απολαύστε τη σκέτη ή σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας.

Υλικά συνταγής

  • 275 γρ. αμπελοφάσουλα ή πράσινα φασολάκια
  • 180 γρ. πατάτες κομμένες στη μέση
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2-3 κ.γ. μουστάρδα
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 αυγά βραστά, σφιχτά, κομμένα στα τέσσερα
  • 120 γρ. προσούτο, κομμένο σε κομμάτια
  • ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα
  • Για το πατέ ελιάς:
  • 50 γρ. μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 6 κλωναράκια μαϊντανό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Κόβετε τα φασολάκια σε 2-3 μέρη, τα προσθέτετε στις πατάτες τα τελευταία 5-7 λ πριν τις βγάλετε, και τα βράζετε και αυτά μέχρι να είναι τρυφερά και τραγανά.
  2. Στραγγίξτε τις πατάτες με τα φασολάκια και βάλτε τις αμέσως κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και στραγγίξτε τα και πάλι. Τοποθετήστε τις πατάτες και τα φασολάκια σε ένα μπολ, προσθέστε τις ντομάτες και τα αυγά και αλατοπιπερώνετε. Αναμιγνύετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και μουστάρδα και περιχύνετε το μείγμα με τις πατάτες. 
  3. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε το προσούτο και τηγανίστε για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζετε και το το προσθέτετε στο μείγμα με τις πατάτες.
  4. Για το πατέ ελιάς: Βάζετε σε μπλέντερ ή στο multi τις ελιές, το σκόρδο και τον μαϊντανό και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτετε το ελαιόλαδο,  αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και ανακατεύετε. Ρίξτε κουταλιές από το πατέ ελιάς στη σαλάτα και ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετε με γαρνιτούρα από σχοινόπρασο [προαιρετικά].

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σαλάτα με αμπελοφάσουλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.