Αναρτήθηκε στις 15/04/2014 σε Συνταγές
Σαγκρία
Ένα υπέροχο δροσερό κοκτέιλ με βάση το κρασί. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή του Νικ. Τσελεμεντέ για ένα ελαφρύ κοκτέιλ που πίνετε ευχάριστα από όλους. Σερβίρετέ το στους καλεσμένους σας, στα πάρτι σας αλλά απολαύστε το και μόνοι σας με τους αγαπημένους σας.
Υλικά συνταγής
- 1 πορτοκάλι
- 1 λεμόνι
- 1 ½ φλ. τσαγιού διάφορα ψιλοκομμένα φρούτα όπως πορτοκάλι, μήλο, ανανά, πεπόνι και άλλα επιλογής σας
- 2 λίτρα κόκκινο ή ροζέ κρασί
- 1/2 μπουκάλι λευκό ρούμι [*]
- 1 κοφτό κ.γ. κανέλα σκόνη ή ένα στικ κανέλας
- 1/2- 3/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
- 150-200 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε πολύ καλά το πορτοκάλι και το λεμόνι και τα κόβετε σε ροδέλες ή φέτες, χωρίς να τα ξεφλουδίσετε.
- Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ ή κανάτα τα φρούτα και τα περιχύνετε με το ρούμι. Προσθέτετε τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε απαλά.
- Τέλος ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάστε και αν θέλετε τη σαγκρία σας πιο γλυκιά προσθέστε πιο πολύ ζάχαρη. Αν είστε σε δίαιτα μπορείτε να μειώσετε τη ποσότητα της ζάχαρης ή να προσθέσετε υποκατάστατο.
- Τοποθετείστε το μπολ ή τη κανάτα στο ψυγείο και αφήνετε τη σαγκρία σας για 3 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσουν καλά και να βγάλουν τα φρούτα τη γεύση τους και το άρωμά τους στο αλκοόλ.
- Σερβίρετε προσθέτοντας προαιρετικά παγάκια.
[*] Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρούμι με κονιάκ ή λικέρ.
15/04/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σαγκρία