Σαγανάκι θαλασσινών με πιπεριές, ντομάτα και φέτα

Σαγανάκι θαλασσινών με πιπεριές, ντομάτα και φέτα

Σαγανάκι θαλασσινών με πιπεριές, ντομάτα και φέτα. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υγιεινό και πεντανόστιμο φαγητό με καλοκαιρινές, μεσογειακές γεύσεις για όλη την οικογένεια. 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 200 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα, σε λεπτές ροδέλες
  • 150 μύδια χωρίς κέλυφος
  • 3 πράσινες πιπεριές σε λεπτές ροδέλες
  • 3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομένο
  • 250 γρ. ντομάτες φρέσκες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ούζο ή 1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • 250 γρ. φέτα σκληρή σε κυβάκια
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα καλαμαράκια σε νερό με το φύλλο δάφνης και τους κόκκους μπαχάρι για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε τις πιπεριές, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Όταν μαραθούν κι αυτές προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη και το ούζο ή το κρασί και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, χωρίς να στεγνώσει.
  3. Προσθέτετε τις γαρίδες, τα μύδια και τα βρασμένα καλαμαράκια. Αφήνετε να σιγοβράσει για 3-5 λεπτά ακόμα μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες και σβήνετε τη φωτιά. 
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Παίρνετε ένα πλατύ πήλινο ή πυρίμαχο σκεύος (όχι μεταλλικό) και στρώνετε μέσα το φαγητό. Σκορπάτε από πάνω τη φέτα και το μαϊντανό και ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει μια ωραία κρούστα.
  5. Σερβίρετε το σαγανάκι ζεστό με φέτες καψαλισμένου ψωμιού αλειμμένες με λάδι και πασπαλισμένες με ρίγανη.

Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα θαλασσινά της συνταγής με άλλα της αρεσκείας σας ή να αλλάξετε τη μεταξύ τους αναλογία. Πρέπει όμως να σιγουρευτείτε ότι ψήνονται όλα στον ίδιο χρόνο, αλλιώς βράζετε πρώτα τα πιο σκληρά θαλασσινά μόνα τους (καλαμάρια, χταπόδι, σουπιές) και μετά προσθέτετε τα μαλακά (γαρίδες, μύδια, κλπ).
* Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα μύδια προτιμήστε τα πιο μικρά γιατί τα μεγάλα είναι πιο σκληρά.

1439405822-949badd3dad97d739d3ce3d200406f70



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σαγανάκι θαλασσινών με πιπεριές, ντομάτα και φέτα