Σαγανάκι φούρνου με λουκάνικα και αυγά

Σαγανάκι φούρνου με λουκάνικα και αυγά

Ένα πεντανόστιμο  σαγανάκι φούρνου με αυγά, τυρί και λουκάνικο. Μια πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή για να απολαύσετε έναν από τους καλύτερους μεζέδες που θα κάνει παρέα στην μπίρα ή το κρασί σας. Σερβίρεται οπωσδήποτε ζεστό και συνοδεύεται με άφθονο ψωμάκι.

Υλικά συνταγής

  • 2 λουκάνικα χωριάτικα 400 γρ. περίπου σε φετούλες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
  • 2 πράσα σε λεπτές φέτες
  • 4-6 αυγά
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια
  • μπούκοβο καυτερό (προαιρετικά)
  • αλάτι, πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τα πράσα με ελάχιστο νεράκι και αφού πιουν το νεράκι προσθέτετε το λάδι και τις πιπεριές και σοτάρετε να μαλακώσουν κι αυτές λίγο.
  2. Ρίχνετε τις φετούλες του λουκάνικου να ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά και, αν χρησιμοποιήσετε, προσθέτετε το καυτερό μπούκοβο.
  3. Μοιράζετε το μείγμα των πράσων και του λουκάνικου σε τέσσερα ατομικά σαγανάκια κι ανάμεσά τους μοιράζετε και τα κυβάκια του τυριού. Σπάζετε από πάνω ένα ή δύο αυγά μέσα σε κάθε σκεύος, αλατίζετε και ψήνετε τα σαγανάκια στον φούρνο μέχρι να ψηθούν τα αβγά και να σφίξει το ασπράδι.
  4. Σερβίρετε τα σαγανάκια ζεστά μόλις βγουν από το φούρνο πάνω σε πιάτα, πασπαλίζοντας τα αβγά με γλυκιά πάπρικα. Συνοδεύετε με χωριάτικο ψωμί, φρέσκο ή ψημένο ελαφρά.

SAGANAKI-FOYRNOY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olivemagazine.gr



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σαγανάκι φούρνου με λουκάνικα και αυγά