Υπέροχη τούρτα Sachertorte (Ζαχερτόρτε) το Βιεννέζικο γλυκό
Μία τέλεια συνταγή με πλούσια γεύση σοκολάτας και τη δροσιά του βερίκοκου. Το αυθεντικό Αυστριακό γλυκό με την υπέροχη σοκολατένια γεύση του που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά συνταγής
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν, ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε πολύ σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε σταδιακά στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα, από κάτω προς τα πάνω, για να μην ξεφουσκώσει. Με τον ίδιο τρόπο ενσωματώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° στον αέρα. Καλύπτουμε τον πάτο μιας φόρμας διαμέτρου 25 εκ. με αντικολλητικό χαρτί που το κόβουμε ακριβώς στη διάμετρο της φόρμας. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Μόλις κρυώσει το γλυκό, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε στη μέση οριζοντίως, έτσι ώστε να δημιουργηθούν δύο παχείς δίσκοι. Ζεσταίνουμε στα μικροκύμματα τη μαρμελάδα για να δουλεύεται πιο εύκολα. Ακουμπάμε τον ένα δίσκο σε μια πιατέλα και με μια σπάτουλα τον αλείφουμε με το 1/3 της μαρμελάδας. Σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο και αλείφουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά του γλυκού με την υπόλοιπη μαρμελάδα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα, έτσι ώστε να σφίξει η μαρμελάδα και το παντεσπάνι.Εκτέλεση συνταγής
* Το αυθεντικό γλυκό μόνο με μαρμελάδα βερύκοκο. Μπορείτε εσείς όμως να βάλετε άλλη της αρεσκείας σας.
** Μπορείτε να σιροπιάσετε [βράζετε 70 γρ. ζάχαρη και 70 γρ. νερό για 1΄ ακριβώς] το κέικ σας, πριν βάλετε τη μαρμελάδα, τρυπώντας το κέικ με καλαμάκι από σουβλάκι και μετά συνεχίζετε τη διαδικασία με τη μαρμελάδα.
Sintayes.gr,