Ρολό σοκολάτας με κρέμα τυριού, μαρμελάδας & φιστίκια Αιγίνης

Ρολό σοκολάτας με κρέμα τυριού, μαρμελάδας & φιστίκια Αιγίνης

Ρολό σοκολάτας με κρέμα τυριού, μαρμελάδας και φιστίκια Αιγίνης. Μια υπέροχη συνταγή για ένα αφράτο και πολύ νόστιμο ρολό σοκολάτας με τη φανταστική γεύση της γέμισης τυριού μαρμελάδας.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέϊκ /παντεσπάνι:
  • 6 αυγά χωριστά κρόκοι-ασπράδια
  • 1/2 φλ. τσαγιού [110 γρ.] ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλ. τσαγιού [25 γρ.] κακάο σκόνη
  • 2 κ.σ. [30 γρ.] κορν φλάουερ 
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • Για τη κρέμα μαρμελάδας:
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαρμελάδα πορτοκάλι *
  • 1 1/2 κ.σ. λικέρ με γεύση πορτοκαλιού π.χ. Cointreau *
  • 300 γρ. τυρί μασκαρπόνε 
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης χονδροκομένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί 28 Χ 32 εκ.
  2. Σε μπολ βάζετε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τη σκόνη κακάο, το κορν φλάουερ, τη λιωμένη σοκολάτα και 2 κ.σ. νερό  συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  3. Σε καθαρό μπολ χρησιμοποιώντας καθαρό και το μίξερ χειρός και χτυπάτε τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα. Αφήνετε το μίξερ και με σπάτουλα ή μαρίζ, βάζετε σταδιακά τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα και ανακατεύοντας πολύ απαλά να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά και να έχετε μια ομοιογενές μείγμα. Τοποθετείτε τη το σοκολατένιο μείγμα στο ταψί το ισιώνετε στην επιφάνεια και το ψήνετε για 12-15 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο. το πασπαλίζετε με λίγο κακάο και το σκεπάζετε με λαδόχαρτο. Αναποδογυρίστε το κέϊκ, στη λαδόκολλα σε επιφάνεια εργασίας και απαλά αφαιρείτε την επάνω λαδόκολλα. Γρήγορα και όσο ακόμα το κέϊκ είναι ζεστό το “ρολάρετε” από τη μεγάλη πλευρά και το αφήνετε έτσι μέχρι να κρυώσει.
  4. Για τη κρέμα μαρμελάδας: Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα, τη μαρμελάδα, το λικέρ και 2 κ.σ. νερό και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η μαρμελάδα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτετε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατεύετε καλά, μέχρι να έχετε μια ομοιογενή σχετικά πηχτή κρέμα. Προσθέτετε τα φυστίκια και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  5. Ξεδιπλώνετε αλαφρά το κέϊκ/παντεσπάνι και απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση, αφήνοντας 2 εκ. περιθώριο περιμετρικά. “Ρολάρετε” και πάλι το παντεσπάνι κλείνοντας μέσα τη κρέμα και το τυλίγετε σφιχτά σε αλουμινόχαρτο. Το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ρολό σοκολάτας με κρέμα τυριού, μαρμελάδας & φιστίκια Αιγίνης