Ρολό κοτόπουλο τυλιχτό με προσούτο

Ρολό κοτόπουλο τυλιχτό με προσούτο

Πεντανόστιμο ρολό κοτόπουλο, τυλιχτό με προσούτο, γεμιστό με τυρί κρέμα, μουστάρδα και αρωματικά βότανα που θα κλέψει τη παράσταση στο γιορτινό τραπέζι σας. Μια απλή και εύκολη στην παρασκευή της συνταγή για ένα εξαιρετικό, αρωματικό, πανεύκολο ρολό που θα εντυπωσιάσει με τη γεύση του όσους το δοκιμάσουν!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου, ανοιχτό για γέμισμα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 14 φέτες προσούτο
  • 10 φύλλα φασκόμηλου
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 λεμονιού το χυμό 
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • πατάτες φούρνου (δείτε συνταγές εδώ και εδώ και εδώ) ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, τον άνηθο, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. 
  2. Στρώνετε στον πάγκο εργασίας σας μια διαφανή μεμβράνη, απλώνετε επάνω ομοιόμορφα, με τη σειρά, τις φέτες προσούτο και από πάνω μοιράζετε τα φύλλα φασκόμηλου. 
  3. Μετά, ακριβώς από πάνω τοποθετείτε το στήθος κοτόπουλου, απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση με ένα κουτάλι και το τυλίγετε, με τα χέρια σας, σφιχτά σε ρολό. Αλείφετε το ρολό με λίγο ελαιόλαδο, το μεταφέρετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50-60 λ.
  4. Βγάζετε το ρολό από το φούρνο το αφήνετε για 10 λ περίπου να “σταθεί” και μετά το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε ζεστό με πατάτες φούρνου ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας! Καλή σας όρεξη!

Τip: Για να πετύχετε πιο όμορφο σχήμα, τυλίξτε το ρολό με διαφανή μεμβράνη σαν καραμέλα, τοποθετείστε το στο μέχρι να πάρει σχήμα και μετά το ψήνετε.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Πηγή