Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με πατατούλες στο φούρνο

Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με πατατούλες στο φούρνο

Πεντανόστιμο κοτόπουλο ρολό γεμιστό με τυριά, ζαμπόν, πιπεριές και ντοματούλες, με μελωμένες πατατούλες και μουστάρδα στο φούρνο. Μια συνταγή για να απολαύσετε το απόλυτο μαμαδίστικο φαγητό, πεντανόστιμο, χορταστικό και υγιεινό που θα ξετρελάνει με τη γεύση του μικρούς και μεγάλους.

Υλικά συνταγής

  • Για το κοτόπουλο
  • 1 κοτόπουλο, ξεκοκαλισμένο με το δέρμα του (ζητήστε το από τον κρεοπώλη σας)
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 200 γρ. ζαμπόν καπνιστό, σε φέτες
  • 150 γρ. κασέρι, κομμένο σε στικς
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 2 πιπεριές, πράσινες ή κόκκινες, κομμένες σε φέτες
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τις πατάτες και το ψήσιμο
  • 700 γρ. πατάτες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι αποξηραμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη γέμιση: Τοποθετείτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να κάψει καλά. Μετά  ρίχνετε το ελαιόλαδο και το καρότο και το σοτάρετε για ένα 3 λ ανακατεύοντας το με την βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
  2. Στην συνέχεια προσθέτετε τις πιπεριές, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λ ακόμη και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτετε εκτός φωτιάς στο μείγμα τη ρίγανη, 1 πρέζα αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύετε και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Για το ρολό κοτόπουλου: Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα κάτω και το αλατοπιπερώνετε. Προσοχή στο αλάτι λόγω τυριών. Στη συνέχεια προσθέτετε την τριμμένη γραβιέρα φροντίζοντας να πάει παντού και από πάνω τοποθετείτε το ζαμπόν και τις φέτες ντομάτας.
  4. Συνεχίζετε τοποθετώντας το κασέρι κατά μήκος του κοτόπουλου και από πάνω τοποθετείτε τα λαχανικά απλώνοντας τα ελαφρώς. Κλείνετε το κοτόπουλο σε σφιχτό ρολό και, ή το δένετε με σπάγκο σε 5-6 σημεία ή το περνάτε μέσα στο ειδικό δίχτυ που έχετε προμηθευτεί από τον κρεοπώλη σας. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
  5. Για τις πατάτες: Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε κυδωνάτες, τις πλένετε και τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και τις ανακατεύετε καλά. Σε άλλο μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το κρασί και λίγο νερό και τα χτυπάτε με ένα αυγοδάρτη. Περιχύνετε με αυτό το μείγμα τις πατάτες και τις ανακατεύετε ώστε να πάει παντού. 
  6. Για το ψήσιμο: Αδειάζετε τις πατάτες στο ταψί του φούρνου και από πάνω τοποθετείτε το ρόλο κοτόπουλο. Σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο το χαρτί και ψήνετε το φαγητό σας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα.
  7. Μετά τη 1 ώρα αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, μειώνετε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο στις αντιστάσεις πάνω κάτω για άλλα 40-45 λ. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε για λίγο να “σταθεί και μετά αφαιρείτε το σπάγκο μαγειρικής, το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε με τις πατατούλες του, τυρί φέτα, χωριάτικη σαλάτα και ζεστό ψωμί.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με πατατούλες στο φούρνο