Ρολό κοτόπουλου με κολοκυθάκια και φέτα

Ρολό κοτόπουλου με κολοκυθάκια και φέτα

Ένα υπέροχο, αφράτο και ζουμερό ρολό με κιμά κοτόπουλου, κολοκυθάκια, φέτα, μυρωδικά και σάλτσα ντομάτας που θα εντυπωσιάσει όσους το δοκιμάσουν με την απίστευτη γεύση του. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) που τα υλικά του συνδυάζονται απίστευτα σε ένα παιχνίδι γεύσεων που θα σας μείνει αξέχαστο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 900 γρ. κιμά κοτόπουλου (ή γαλοπούλας)
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένα κολοκυθάκια, στραγγισμένα καλά από τα υγρά τους
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλ. τσαγιού φέτα θρυμματισμέη
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά εμπορίου (ή βλέπε συνταγή εδώ) [*]
  • 1 κ.σ. Worcestershire σος
  • 2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 2 κ.γ. αποξηραμένα μυρωδικά προτίμησής σας όπως ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα, κόλιανδρο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς και λαδώνετε ελαφρώς ένα μακρόστενο πυρέξ με διάσταση βάσης 23×13 εκ. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από τη σάλτσα ντομάτας όπου θα βάλετε το ½ φλ. τσαγιού (όχι όλο το φλιτζάνι) και τα ζυμώνετε πολύ καλά με τα χέρια σας μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Το μεταφέρετε μέσα στο λαδωμένο πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνειά του και από πάνω απλώνετε το υπόλοιπο ½ φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 20 λ. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει για 10 λ περίπου και στη συνέχεια το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε. 

[*] Εκτός από σάλτσα για ζυμαρικά που αναφέρει η συνταγή μπορείτε να βάλετε ντοματοχυμό/κονσέρβα εμπορίου με τριμμένη ντομάτα και κρεμμύδι. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ρολό κοτόπουλου με κολοκυθάκια και φέτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.