Ρολό με κιμά πιπεριές και μανιτάρια, γεμιστό με τυρί προβολόνε

Ρολό με κιμά πιπεριές και μανιτάρια, γεμιστό με τυρί προβολόνε

Ένα υπέροχο, πεντανόστιμο ρολό με μοσχαρίσιο κιμά, πιπεριές και μανιτάρια, με γέμιση και επικάλυψη τυριού προβολόνε. Μια συνταγή (από εδώ) να λαχταριστό πιάτο με εξαιρετική γεύση που σίγουρα θα εντυπωσιάσει και το πιο απαιτητικό ουρανίσκο στο γιορτινό τραπέζι σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη 
  • 230 γρ. φρέσκα μανιτάρια (καφέ) πορτομπέλο, θρυμματισμένα σε “κιμά”
  • αλάτι πιπέρι
  • 900 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.σ. Worcestershire σος
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοθρυμματισμένο στο μούλτι ψωμί 2-3 ημερών
  • 250 γρ. τυρί προβολόνε κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνετε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα το κέικ. Την αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα θρυμματισμένα στο μούλτι (σε μέγεθος φακής) μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε ανά 2 λ μέχρι να μαλακώσουν και ΄σωθούν” τα υγρά τους. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη για 5 λ να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το κιμά, το κέτσαπ, τη Worcestershire σος, τα αυγά, το θρυμματισμένο ψωμί, λίγο αλατοπίπερο και το μείγμα τηγανιού με τα λαχανικά και τα ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά. 
  4. Ρίχνετε το μισό μείγμα κιμά μέσα στη λαδωμένη φόρμα και τη στρώνετε καλά. Από πάνω στρώνετε στο κέντρο του κιμά, κατά μήκος, τις μισές φέτες τυριού, κομμένες για να μην ακουμπάνε στη φόρμα. Στρώνετε πάνω από το τυρί το υπόλοιπο μείγμα κιμά και με τα χέρια σας δίνετε στην επιφάνεια του ρολού σας ένα στρογγυλεμένο σχήμα σαν θόλο.
  5. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ. Στη συνέχεια το βγάζετε απλώνετε στην επιφάνειά του τις υπόλοιπες φέτες τυριού και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15-20 λ. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ να “ξεκουραστεί”, το πασπαλίζετε, προαιρετικά, με λίγο ψιλοκομμένα μαϊντανό, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ρολό με κιμά πιπεριές και μανιτάρια, γεμιστό με τυρί προβολόνε