Χοιρινό φιλέτο γεμιστό με ζαμπόν και τυρί

Χοιρινό φιλέτο γεμιστό με ζαμπόν και τυρί

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό και πεντανόστιμο πιάτο. Φιλέτο ρολό από ψαρονέφρι χοιρινού γεμιστό με ζαμπόν και τυρί για το οικογενειακό και επίσημο τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 2 ψαρονέφρια 400 γρ. το ένα
  • 10 φέτες ζαμπόν καπνιστό
  • 10 φέτες τυρί κασέρι
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ζωμός λαχανικών διαλυμένος σε 3 φλ. ζεστό νερό
  • αλάτι πιπέρι πάπρικα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε τα ψαρονέφρια κατά μήκος αφήνοντάς τα όμως κολλημένα από τη μια πλευρά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με πάπρικα. 
  2. Στρώνουμε τις φέτες ζαμπόν και τις φέτες τυριού. Ξανακλείνουμε τα φιλέτα και τα στερεώνουμε με μαγειρικό νήμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα φιλέτα. Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι φούρνου, ανακατεύουμε το θυμάρι με το ψιλοκομμένο σκόρδο και αλείφουμε το κρέας. Στο τηγάνι που ροδίσαμε τα ρολά, προσθέτουμε το Ζωμό Λαχανικών με 3 φλιτζάνια ζεστό νερό. 
  4. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να αναμειχθεί ο ζωμός με την κρούστα που έχει αφήσει το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το ζωμό στα ψαρονέφρια και τα ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά, φροντίζοντας να τα περιχύνουμε πού και πού με τα ζουμιά τους. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινό φιλέτο γεμιστό με ζαμπόν και τυρί

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.