Ρολά με ψωμί του τόστ μαρμελάδα και γλυκό dip τυριού

Ρολά με ψωμί του τόστ μαρμελάδα και γλυκό dip τυριού

Ένα υπέροχο σνακ για πρωϊνό και όχι μόνο. Μια συνταγή για τραγανά ρολά του τόστ με γέμιση μαρμελάδας και ένα γλυκό dip τυριού για να το συνοδεύσετε και να απογειώσει τη γεύση σας.

Υλικά συνταγής

  • 12-14 φέτες ψωμί σάντουιτς 
  • 1 φλ. τσαγιού μαρμελάδα βατόμουρο ή άλλη της αρεσκείας σας
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 5-6 κ.σ., λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη

Για το γλυκό dip τυριού:

  • 90 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου 
  •  1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  •  2 -3κουταλιές σούπας γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα ρολλά ψωμί του τόστ με μαρμελάδα: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε μια λαδόκολα σε ένα ταψί.
  2. Κόβετε εξωτερικά το ψωμί του τόστ ώστε να μείνει μόνο η ψίχα και με τη βοήθεια ενός ποτηριού ή ενός πλάστη πιέζετε το ψωμί ώστε να λεπτύνει στο μισό του αρχικού του μεγέθους.
  3. Αλλείφετε εσωτερικά τη μισή φέτα ψωμιού με 2 κ.γ. μαρμελάδα και στη συνέχεια “ρολάρετε” τη φέτα ξεκινώντας από τη πλευρά της μαρμελάδας για να μείνει η μαρμελάδα στο κέντρο. Επαναλάβετε  με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
  4. Σε ένα μπόλ προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το μοσχοκάρυδο. Τα χτυπάτε για μερικά δευτερόλεπτα με το μίξερ χειρός ή με το χέρι με ένα αυγογδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Βουτάτε στο μείγμα τα ρολά του ψωμιού για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να απορροφήσει ελαφρώς  το υγρό μείγμα. Τα μεταφέρετε πάνω στη λαδόκολα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 9-10′ περίπου.Τα βγάζετε από το φούρνο τα βουτυρώνετε καλά με το λιωμένο βούτυρο με τη βοήθεια ενός πινέλου γύρω γύρω και τα ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 10′ περίπου μέχρι να ψηθούν.
  6. Σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο ανακατέψτε τη κρυσταλλική ζάχαρη και τη κανέλα. Μόλις  βγάλετε τα τόστ από το φούρνο ρολάρετε στο μείγμα ζάχαρης κανέλας να καλυφθούν καλά. Σερβίρετε με το γλυκό dip τυριού που ήδη έχετε φτιάξει.
  7. Για το γλυκό dip τυριού: Σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας το μίξερ χειρός, χτυπήστε μαζί το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να γίνει λείο και αφράτο. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη , το γάλα και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια ομογενοποιημένη, αφράτη κρέμα.

french-toast-sticks-alt-color+srgb.                                         Πηγή:http://www.cookingclassy.com//2013/09/blueberry-french-toast-roll-ups-cream-cheese-dipping-sauce/

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ρολά με ψωμί του τόστ μαρμελάδα και γλυκό dip τυριού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.