Ρολά μοσχαρίσια γεμιστά με μαλακό τυρί Μαστέλο στη γάστρα

Ρολά μοσχαρίσια γεμιστά με μαλακό τυρί Μαστέλο στη γάστρα

Υπέροχα μοσχαρίσια ρολά γεμιστά με μαλακό τυρί Μαστέλο στη γάστρα. Ένα νοστιμότατο πιάτο για όλη την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 1.800 γρ. μοσχάρι νουά ή φιλέτο κομμένο σε 6 κομμάτια πάχους 3 εκ.
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ψίχουλα ψωμιού μπαγιάτικα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 180 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 400 γρ. μαλακό τυρί μαστέλο τριμμένο 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λαχανικά για γαρνίρισμα: πατάτες, καρότα, μανιτάρια, κρεμμυδάκια στιφάδου

Εκτέλεση συνταγής

  1. Zεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια και τα φρέσκα και ξερά κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το μισό κρασί και τα βράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Προσθέτετε τα ψίχουλα του ψωμιού και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ περίπου. 
  2. Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά και μόλις κρυώσει προσθέτετε τη μουστάρδα και το τυρί Μαστέλο® και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. 
  3. Χτυπάτε τα κομμάτια του κρέατος μέχρι να πλατύνουν αρκετά και τα αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείτε πάνω σε κάθε κομμάτι 2 κ.σ.από το μείγμα μανιταριών και κατόπιν τυλίγετε,  δένετε με σπάγκο το ρολό και το αλατοπιπερώνετε εξωτερικά. 
  4. Ζεσταίνετε το μισό από το υπόλοιπο λάδι (3 κ.σ.) και ροδίζετε τα ρολά από όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρετε σε γάστρα, προσθέτετε γύρω γύρω τα λαχανικά, τα αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το υπόλοιπο κρασί και το υπόλοιπο λάδι. Σκεπάζετε τη γάστρα, ψήνετε για 2 ώρες στους 180 °C στο φούρνο και στο τέλος ξεσκεπάζετε για να πάρουν ωραίο χρώμα.

rolamosxarisiamasteloxiou_fa0671471279d7780d450778af5c325c-636x350

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ρολά μοσχαρίσια γεμιστά με μαλακό τυρί Μαστέλο στη γάστρα