Ρολά με φύλλο κρούστας και ανάμεικτα τυριά

Ρολά με φύλλο κρούστας και ανάμεικτα τυριά

Ανάμεικτα τυριά τυλιγμένα σε ρολά με φύλλο κρούστας. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, τραγανό και πεντανόστιμο ορεκτικό ή μεζέ με το ποτό σας. Μυρωδάτα, λαχταριστά που θα τα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 140 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 150 γρ. μανούρι τριμμένο
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1 κ.σ. δυόσμο ή μοσχοκάρυδο
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο μαύρο και άσπρο σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφετε με λίγο βούτυρο ένα μικρό ταψάκι που να χωράει 9 ρολλάκια.
  2. Ρίχνετε όλα τα τριμμένα τυριά σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά, αλατοπίπερο (αλάτι ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα και η γραβιέρα σας), το δυόσμο ή μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε καλά. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Απλώνετε το ένα φύλλο κρούστας στο πάγκο της κουζίνας σας, με τη μεγάλη του πλευρά προς το μέρος σας, και το βουρτσίζετε με λίγο βούτυρο. Στρώνετε από πάνω και δεύτερο φύλλο και το αλείφετε και αυτό με βούτυρο. Κόβετε τα 2 φύλλα μαζί σε 3 κάθετες λωρίδες. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα ανά δυο, προκειμένου να έχετε τελικά 9 λωρίδες διπλών φύλλων.
  4. Μοιράζετε ισομερώς τη γέμιση στο τέλος κάθε λωρίδας και αρχίζετε να τυλίγετε τα ρολά διπλώνοντας πρώτα τις άκρες προς τα μέσα για να θωρακιστεί καλά και μη χυθεί η γέμιση. Αλείφετε τις φλογέρες με λίγο βούτυρο, τις πασπαλίζετε με το σουσάμι και τις τοποθετείτε στο βουτυρωμένο ταψί. Τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

njnj

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ρολά με φύλλο κρούστας και ανάμεικτα τυριά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.