Ριζότο με χταπόδι

Ριζότο με χταπόδι

Ριζότο με χταποδάκι. Ένα πεντανόστιμο, υγιεινό φαγητό, ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη νηστίσιμη συνταγή της Tina Webb για ένα εξαιρετικά εύγευστο πιάτο με δυνατές, καθαρόαιμες ελληνικές γεύσεις. 

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. ρύζι Αρμπόριο ή Καρναρόλι 
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 4 μικρά χταποδάκια ή ½ κιλό μοσχιούς 
  • ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο (αν νηστεύετε βούτυρο νηστίσιμο)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι ούζο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα χταπόδια. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τις 3 κ.σ. ξύδι και ένα 1 φλ. τσαγιού νερό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  2. Τα βγάζετε από τη κατσαρόλα, τα αφήνετε να κρυώσουν και μετά τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Αν χρησιμοποιήσετε μοσχιούς του κρατάτε ολόκληρους. Στη κατσαρόλα με το ζωμό που περίσσεψε ρίχνετε και το ζωμό λαχανικών και τα κρατάτε στην άκρη. 
  3. Σε μια μεγάλη φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε για 1-2 λ και μετά ρίχνετε το ούζο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για άλλα 2-3 λ. 
  4. Σταδιακά προσθέτετε όλο το ζωμό, 1 φλ. τσαγιού τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφάται μετά από κάθε προσθήκη. Η διαδικασία θα διαρκέσει για περίπου 20 λ μέχρι να βράσει το ρύζι και γίνει κρεμώδες.  
  5. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο, τη ψιλοκομμένη ντομάτα, το μαϊντανό, το μάραθο και τα χταπόδια και ανακατεύετε. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα αφήνετε για 3-4 λ να αναμιχθούν τα αρώματα. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ριζότο με χταπόδι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.