
Ριζότο με μανιτάρια
Ένα υπέροχο ελαφρύ ριζότο, για όλη την οικογένεια. Απολαύστε το σαν συνοδευτικό , σαν ορεκτικό ή σαν κυρίως πιάτο.
Υλικά συνταγής
- 250-300 γραμμ. ρύζι για ριζότο όπως arborio
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
- 250 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 λίτρο περίπου καυτό νερό [όσο πάρει ]
- 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα
- λάδι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μοσχοκάρυδο προαιρετικά
Εκτέλεση συνταγής
-
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση.
-
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2΄ και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντάς το γρήγορα, να λαδώσει καλά και να γίνει διάφανο (για 3΄).
-
Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.
-
Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο και στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε ζεστό ζωμό (ή νερό) λίγο λίγο κάθε φορά, έτσι ώστε να απορροφώνται τα υγρά κάθε φορά πριν προσθέσουμε τα επόμενα.
-
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο [προαιρετικά] , αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το ριζότο για 15΄.
-
Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως σε ρηχά πιάτα (ώστε να σταματήσει αμέσως ο βρασμός).
16/04/2014
Sintayes.gr,